Hot Now

Ce-aduce anul in recrutare

04 01 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.370 afisari

Fata in fata cu necunoscutul unui nou an, si specialistii in recrutare din vest se intreaba si (isi) raspund despre ce urmeaza sa se intample in 2011. De la recrutarea de nisa, la outsourcing-ul proceselor, razboiul talentelor, articole si webinare vorbesc despre tendinte si fac previziuni.

Articolul lui Kevin Wheeler de pe ERE.net pe care vi-l recomandam azi comenteaza cateva astfel de posibile evolutii ale pietei de recrutare intr-o nota pe cat de educata pe atat de inspirata.

Iata cateva din ideile care ne-au atras atentia:

1. Nu e cazul sa ne asteptam la o explozie pe partea de recrutare. Va creste insa in continuare cererea de profesionisti specializati pe segmente (tehnice) de nisa si vor fi in continuare la mare pret competentele globale.

2. Outsourcing-ul proceselor de recrutare va lua o turnura si mai specializata, un motiv in plus pentru ca organizatiile sa puna serios in balanta beneficiile unui recruiter intern in comparatie cu „forta” unui furnizor de servicii experimentat.

3. Managementul talentelor va fi la mare pret, poate mai mare decat oricand. O arata si studiile facute de companii de consultanta de prestigiu, dar si evolutia si ritmul de schimbare al peisajului economic.

4. Brandul de angajator se va comunica mai putin prin site si mai mult prin utilizarea inspirata a unor instrumente de marketing targetate, canale de comunicare sociala (Facebook, Twitter etc.).

5. Echipele interne de recrutare isi vor muta eforturile de la cautarea pe internet la cautarea prin social media.

6. Competenta care va aduce valoare adaugata functiei de recrutare va fi folosirea social media la potentialul maxim.

Citeste tot articolul What’s 2011 Going to Bring? pentru a avea o imagine si mai clara asupra modului in care se schimba fata proceselor de recrutare… incet dar sigur.


Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter