Ce-i mai bun din toate

Daca sunteti de acord cu ideea ca arareori muncim (sau dam cele mai bune rezultate) atunci cand suntem in spatiul biroului, probabil ca v-ati gandit sau ati si pus deja in aplicare… munca de acasa.
Elance este una din platformele care atent si profesionist folosite pot sustine aceasta initiativa (adesea, pentru unii, ramas la stadiul de vis). Dincolo de miile de anunturi de joburi pentru intreprinzatori pe care le ofera zilnic (e suficient sa te inscrii si sa selectezi domeniile care te intereseaza pentru a primi informari periodice despre proiecte care isi cauta „executantii”), Elance impartaseste cu cei care viseaza la asta sau care se bucura de bine dar se si lupta cu „raul” muncitului de acasa povesti de viata care graiesc de la sine.
Povestea unei mame care reuseste sa isi traiasca visul de a face o cariera scriind dar nu renunta in acelasi timp sa fie alaturi de cei patru copii ai ei ne-a atras atentia nu doar pentru ca ne aminteste de povesti familiare, dar si pentru ca aseaza ideea de echilibru intre viata profesionala si cea personala in cu totul alte granite.
Citind interviul cu Stef Daniels, e probabil sa va ganditi ca determinant in obtinerea acestui echilibru este si contextul cultural si social in care traieste „intreprinzatorul”. Si ati avea, fara indoiala, dreptate. Nu exista retete, exista, credem noi, doar povesti ale celor care au incercat si care prin ele insele, daca nu prin rezultate, vorbesc nu doar despre posibil, ci efectiv despre probabil. A da vina pe un context care nu ne avantajeaza face de cele mai multe ori parte din panoplia „scuzelor” firave cu care ne justificam inertiile (in cariera, dar nu numai).
Multe din experientele lui Stef pot fi transferate cu succes in contextul nostru cultural si social. Iar daca vi se pare ca e stresant mersul la birou, incercati sa scrieti continut de calitate cu un copil de 3 ani agatat de scaunul de birou si cu o energie consecvent canalizata catre un singur obiectiv: atentia totala a mamei.
A-ti asuma ca poti sa ai ce e mai bun din ambele lumi, din cea profesionala dar si din cea personala, poate sa para un obiectiv mult prea ambitios, nu-i asa? Dar, asa cum spunea si Jonathan Fields, pana la urma o sa trebuiasca sa iti raspunzi la intrebarea: „cum ar fi fost daca as fi incercat si as fi reusit?” si s-ar putea ca atunci cand gasesti raspunsul sa fie prea tarziu.
Citeste tot articolul The Best of Both Worlds pentru o doza masiva de inspiratie si, de ce nu, de provocare.
Cum ar fi daca… ? (dupa ce citesti articolul, poti incerca sa completezi punctele cu ideea aceea irealizabila la care te tot gandesti de ceva vreme).
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam