Hot Now

Ce nu știai despre negocierea salariului

26 08 2013, Portal HR , Comenteaza, 5.125 afisari

Chiar dacă pentru multe persoane obţinerea unei măriri salariale poate fi considerată un fel de „Fata Morgana” la care nu speră să ajungă, există încă anumite domenii de activitate (în special zona de IT) care îşi permit să ofere angajaţilor pachete generoase pe baza performanţelor specifice. Astfel, cel puțin pentru aceștia, abordarea acestui subiect este cât se poate de justificată.

Discutarea unei măriri salariale este îngreunată de încărcătura emoţională firească în contexte care ne pun greu la încercare încrederea în forțele proprii și puterea argumentației.  Potrivit unui studiu recent realizat de site-ul de recrutare CareerBuilder.com, aproximativ jumătate din candidaţii (49%) care aplică pentru un job nou nu negociază oferta salarială la angajare. Același studiu a arătat că cele mai deschise la negociere sunt persoanele din zonele de business, technologia informaţiei, din domeniul sanitar sau din vânzări.

Articolul de pe Brazen Careerist pe care-l aducem astăzi în discuție, abordează subiectul negocierilor salariale din perspectiva mai multor tehnici practice și utile pe care un angajat trebuie să le aibă în vedere în momentul discuţiei cu managerul.

1. Trebuie să ceri

Deşi aspectele legate de salariu și beneficii par să fie mai degrabă încremenite, trebuie să ai curajul să inițiezi discuţia legată de o nouă mărire. Având în vedere bugetele salariale calculate cu prudenţă de mulţi angajatori, managerul nu va fi cel care “să sară“ cu o nouă ofertă, motiv pentru care ești singura persoană motivată să-și dorească/ceară o schimbare.

2. Nu trebuie să aduci prea multe argumente

Un alt aspect ce trebuie luat în calcul în momentul discuției unei cereri de mărire de salariu este legat de aducerea prea multor argumente pentru a susține această cauză. Încearcă să faci referire la unul sau două motive reale și concrete pentru care meriți un salariu mai mare/pachet mai generos, evitând enumerarea unor puncte irelevante (și mai ales subiective) pentru discuția cu superiorul direct.

3. Nu uita că managerul urăște, ca și tine, etapa negocierii salariale

Deși poate părea greu de crezut, pentru un manager această întâlnire nu este deloc ușoară din mai multe considerente, printre care: nu îi place să spună “nu“ sau se teme că își va dezamăgi subordonații. Indiferent de motiv, este util să știi cum să îl abordezi și să privești acest exercițiu ca pe o modalitate de a obține ce îți dorești.

4. Ia în calcul și alte beneficii posibile

Pentru multe persoane, o nouă negociere salarială este privită doar din perspectiva banilor. Se omit, din păcate, anumite beneficii ce pot fi utile pe viitor în cariera profesională. Flexibilitatea muncii prin mai multe ore libere sau lucrul de acasă, oferirea unor cursuri sau traininguri plătite de companie, îmbogățirea jobului cu responsabilități noi și provocatoare sunt doar câteva dintre beneficiile ce pot constitui un real suport pentru dezvoltarea unui angajat și pe care merită să le iei în calcul.

Dacă vă gândiți la o astfel de discuție cu cu managerul direct, însă ezitați din diverse motive mai mult sau mai puțin îndreptățite, vă invităm să citiți întreg articolul numit 6 Surprising Facts You Didn’t Know about Negotiating Your Salary.

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Toamna aceasta, comunitatea IT din România este invitată să participe la DevCon Live – cea mai mare serie de conferințe de tehnologie, desfășurate în mediul online. Inspirat de DevTalks Reimagined și parte din DevTalks România, DevCon Live este un hub de tehnologie ce va fi activ toată luna noiembrie  și va susține 4 săptămâni pline […]

Detalii

Câştigul salarial mediu net lunar la nivelul economiei naţionale a fost anul trecut de 2.986 lei, în creştere cu 13% (+344 lei) comparativ cu anul precedent, iar câştigul salarial mediu brut lunar a fost 4.853 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri. Conform INS, angajatorii au cheltuit în medie, într-o lună, 5.092 lei […]

Detalii

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter