Secțiune susținută de

Ce spune limbajul corpului tău

Portal HR \ Opinia consultantului \ Ce spune limbajul corpului tău

Pentru cei preocupați să facă o impresie bună din primele momente ale unui interviu sau ale unei întâlniri de business, sintagma „limbajul corpului” este, probabil, una foarte cunoscută. Cercetările în domeniu au subliniat de nenumărate ori că, adesea, nu cuvintele sunt cele care au cel mai mare impact asupra celui cu care interacționăm, ci modul cum le spunem precum și ceea ce facem cu corpul nostru atunci când le rostim.

Din postura de consultanți, avem ocazia să vedem aproape zilnic ceea ce am putea numi „incongruențe” între limbajul verbal și cel non-verbal și para-verbal. Atunci când un candidat îți povestește cât de motivat este el pentru a face performanță în poziția vacantă pentru care recrutezi, te-ai aștepta ca atitudinea și poziția acestuia pe scaun să comunice acest lucru. Adesea, însă, limbajele nu „rimează”. Auzi declarații aprinse despre pasiuni și vezi o atitudine care comunică plictiseală, ți se povestește despre realizări și surprinzi o retragere a corpului în poziții defensive.

Evident, orice evaluare profesionistă trebuie să aibă în vedere toate limbajele vehiculate în interviu, un motiv în plus pentru ca atât evaluatorul cât și candidatul să înțeleagă ce comunică limbajul corpului despre ei și cum poate acesta să ne susțină sau să ne submineze afirmațiile.

Vă invităm, așadar, să urmăriți o prezentare TED pe această temă. Ea este susținută de Amy Cuddy, psiholog social, care ne demonstrează modul în care „poziționarea în putere” sau asumarea unei posturi care comunică încredere (chiar și atunci când nu ne simțim prea încrezători) poate să afecteze nivelele de testosteron și de cortizol din creier și poate chiar avea un impact asupra succesului acțiunilor noastre.

 

Data articol: martie 25, 2015

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam