Hot Now

Competentele generice si specifice

28 09 2010, Portal HR , Comenteaza, 17.029 afisari

Competentele organizationale generice (cateodata denumite si strategice) sunt acele cunostinte, abilitati si comportamente derivate din strategia organizatiei si a caror prezenta este obligatorie in profilul fiecarui angajat pentru a garanta un nivel de performanta asteptat. Ele nu sunt asadar imediat legate de natura postului, dar pot imbunatati succesul in postul respectiv in masura in care nivelul lor este unul eficient.

Preluarea mecanica a unor liste de competenta deja definite de catre alte organizatii poate vicia toate procesele in care acestea se dovedesc atat de importante. Pe scurt, competente care nu sunt definite pe baza strategiei si obiectivelor unei organizatii specifice pot duce la recrutarea unor persoane cu profile nepotrivite si, ca atare, la lipsa de performanta in contextele cerute.

Mai jos sunt enumerate cateva competente generice/ organizationale care pot fi combinate in mod diferit in functie de strategie si obiective:

1. Etica profesionala
2. Comunicare
3. Rezolvarea problemelor
4. Gandire analitica
5. Orientare catre client

Atentie! Pentru eficienta, nu se recomanda ca lista de competente generice/ strategice/ organizationale sa fie mai lunga de 3, maxim 5.

Competentele specifice au in vedere standardele de performanta pentru un anumit post. Astfel, este mai putin probabil ca pentru un contabil sa fie relevanta competenta de negociere, in timp ce pentru un agent de vanzari ea este critica. Ele deriva din Analiza postului, a responsabilitatilor si obiectivelor de performanta specifice.

Internetul abunda in liste de competente gata elaborate, dar riscul preluarii lor ca atare nu este mai putin mic decat in cazul celor generice. Competentele trebuie alese, definite si validate avand in vedere specificul postului si al organizatiei, liste generale ducand de cele mai multe ori la greseli in recrutare, evaluare si dezvoltare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter