Hot Now

Concediul medical: Situaţii specifice în practică

13 10 2014, Lege Start , Comenteaza, 2.932 afisari

Concediul medical (pentru incapacitate temporară de muncă) suspendă contractul individual de muncă, potrivit articolului 50 din Codul muncii.

În cazul salariaţilor, indemnizaţia pentru concediul medical se suportă de angajator până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă şi apoi din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS), începând cu ziua următoare celor suportate de angajator, până la data încetării incapacităţii temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia, conform articolului 12 din OUG nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, actualizată.

Asiguratii beneficiază de concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă în baza certificatului medical eliberat de medicul curant, potrivit reglementărilor în vigoare.

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea acestor drepturi este de 22 de zile realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei şi bolilor infecto-contagioase din grupa A. În aceste cazuri, dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă nu este condiţionat de realizarea stagiului de cotizare.

Cum se calculează indemnizaţia de concediu medical

Baza de calcul a indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele şase luni din cele 12 luni (din care se constituie stagiul), până la limita a 12 salarii minime bute pe ţară lunar, conform articolului 10 alineatul 1 din OUG nr. 158/2005.

Aflați toate informațiile utile despre concediul medical citind tot articolul de pe Legestart.ro: Concediul medical: Situaţii specifice în practică.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter