Hot Now

Cu familia si prietenii la… birou

17 08 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.028 afisari

“Cum a fost ziua ta azi?”. Mai mult sau mai puțin în aceste cuvinte, aceasta este prima întrebare pe care o auzi când ajungi acasă după o zi de lucru. Le povestești ce ai mai făcut, ce mai zic colegii, ce gânduri mai ai, dar simți că celălalt te ascultă politicos, deși poate chiar ar vrea să știe mai multe. Chiar și pe Facebook apar poze cu colegii, cu propriul birou, fiecare încercând să-și împărtășească viața de birou cu prietenii și familia. De altfel, ne petrecem cea mai mare parte a zilei la serviciu.

De multe ori, clauzele de confidențialitate, dar și efectul pe care vizitele l-ar avea asupra productivității echipei sunt impedimente serioase în a primi membrii familiei la birou. Scenariul pare cu atât mai puțin plauzibil într-o multinațională, de obicei supusă unor politici mai stricte de comunicare. Și totuși, se poate.

În luna iulie, angajații din cadrul HP GBS (Global Business Services), divizie a centrului global de servicii al companiei din București, și-au putut primi membrii familiei sau prietenii să viziteze locul în care lucrează. În aceste zile, centrul HP din Novo Park a fost martorul unei „vânători de comori” în timpul căreia vizitatorii au descoperit, rând pe rând, fiecare spațiu, persoană, eveniment important în viața de zi cu zi a celor dragi.

Răspunzând la o serie de întrebări pe care le primeau la start, vizitatorii trebuiau să găsească și mici comori, plasate în săli special amenajate în care angajații HP aveau rol de ghizi,  prezentând istoria HP, a centrului local și oferind în același timp indicii pentru descoperirea următorului punct din „expediție”. Mai mult, invitații erau încurajați să facă poze, o imprimantă inteligentă fiind pregătită pentru ca toți cei care au fotografiat cu telefoanele/ camerele foto să-și poată imprima și lua fotografiile acasă chiar atunci, pe loc.

42 de prieteni ai HP GBS, membri ai  familiei, dar și prieteni ai angajaților, au răspuns invitației și s-au bucurat de turul organizat. „A fost extraordinar pentru că, în numai două ore, am descoperit o familie HP interactivă, entuziastă și caldă”, a mărturisit unul dintre invitați. “Chiar m-am bucurat să văd unde lucrează fratele meu și mă gândesc serios să aplic pentru un job aici după ce termin și eu facultatea!”

Există multe mituri urbane care spun că viața profesională și cea personală nu trebuie amestecate, problemele de acasă se lasă la ușă atunci când intri în birou și viceversa. Un studiu realizat în Anglia pe 1233 de subiecți a arătat că, după implementarea unor astfel de programe, angajații au o atitudine mult mai bună față de locul de muncă, relațiile de la birou se îmbunătățesc, iar gradul de implicare și productivitatea crește. Ne-am dorit să demonstrăm familiilor angajaților noștri că rezultatele acestui studiu sunt reale. Iar mesajele lor ulterioare ne-au confirmat că am fost inspirați și ne-au determinat să plănuim deja următoarele zile în familie sau între prieteni.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter