Secțiune susținută de

Cum evaluez un manager de top?

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cum evaluez un manager de top?

Irina ne-a scris:

Sunt implicată într-un proces de recrutare pentru o poziție cheie din organizația unde lucrez și trebuie să pun la punct un proces cât mai riguros de evaluare. Ce metode îmi sugerați să folosesc? Evident, o să fie vorba de câteva interviuri, dar nu sunt sigură dacă e bină să folosim teste și de care.

Noi îi răspundem:

Iata cateva metode de evaluare și relevanța lor pentru profile de top management:

Interviul telefonic
Nu se folosește pentru astfel de poziții. Mai degrabă recomandăm o discuție inițială pentru cunoaștere și oferirea tuturor informațiilor necesare pentru a-l convinge pe candidatul vânat să vină la interviu.

Auto-evaluare
Rar, se folosește câteodată în centrele de evaluare.

Interviul
Da, este unul dintre cele mai puternice instrument de evaluare, dacă este structurat eficient și se axează pe identificarea comportamentelor preferate, valorilor și motivațiilor.

Interviul panel
Cateodata, dar membrii panelului trebuie aleși cu atenție.

Teste psihologice
Rar, pot fi incluse în bateria de exerciții a unui centru de evaluare.

Teste vocaționale
Nu

Teste de aptitudini
(rezolvarea problemelor, gândire analitică etc.)
Pot fi incluse în bateria de teste a unui centru de evaluare, dar nu se folosesc foarte des.

Teste de abilități
(limbi străine, calculator etc.)
Nu, este evident că genul de candidat intervievat pentru o astfel de poziție posedă deja acest gen de abilități.

Probe de lucru
Nu

Centrul de evaluare
Da, recomandat, justifică investiția de resurse.

Poți afla mai multe despre Centrele de evaluare citind și articolul nostru Idei pentru un Centru de Evaluare eficient dar și participând la cursul nostru pe această temă: Assessment & Development Center – Open Course.

Data articol: iulie 13, 2014

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam