Hot Now

Cum îți dai seama că trebuie să schimbi jobul

09 12 2015, Career Advisor , Comenteaza, 26.909 afisari

Matei ne-a întrebat:

Lucrez de 3 ani în aceeași companie, pe aceeași poziție pe care am fost angajat. S-au mai schimbat între timp puțin responsabilitățile, dar titulatura și salariul au rămas aceleași. Superiorul direct nu discută despre o posibilă avansare a mea, cei de la HR nici atât, deși atunci când m-am angajat mi se spusese că în 2-3 ani mă pot aștepta la o promovare. Credeți că e cazul să îmi schimb jobul?

Noi îi răspundem:

Situația descrisă de tine este una foarte des întâlnită (din păcate), dar e contraproductiv să tragi concluzii pripite.

Da, este adevărat că multe companii, în etapa de recrutare, își construiesc discursul în așa fel încât să ofere candidaților de care au nevoie toate motivele pentru a accepta o eventuală ofertă. Astfel, printre ideile vehiculate în discuțiile dinainte de angajare, apar și cele ale posibilităților de dezvoltare profesională și sau promovare în cadrul organizației. Intențiile sunt, în general, bune. Organizațiile își propun să le ofere angajaților programe de training relevante și trasee profesionale care să îi mențină implicați și motivați, dar, în contextul economic în care activează, cele mai bune intenții pot fi subminate de crize neprevăzute, de plecări ale liderilor cu viziune din companie, de schimbări strategice la nivel de grup (dacă vorbim despre companii multinaționale) etc.

Revenind la cazul tău particular, răpunsul nu poate să fie categoric în niciun sens. Înainte de a lua o decizie, e bine să faci mai mult decât să aștepți să se întâmple ceva. E util să te implici pentru că dezvoltarea profesională și evoluția în carieră ar trebui să fie, în primul rând, responsabilitatea ta.

De când nu i-ai mai solicitat managerului direct o discuție în care să analizați performanța ta, ce trebuie să îmbunătățești și ce ai nevoie de la el și de la organizație pentru a da rezultate mai bune? De când nu ai mai oferit un feedback real departamentului de HR legat de ultimul program de training la care ai participat?

Dacă, totuși, ai avut astfel de discuții și, din cauza unui context dificil sau pur și simplu din lipsă de interes, o evoluție în carieră nu se anunță prea repede în cadrul companiei în care lucrezi acum, atunci e momentul să te gândești serios la o schimbare. Nu e însă cazul să îți dai demisia sau să anunți că îți cauți un job, după cum nu e nici momentul să vorbești în termeni negativi cu colegii despre angajator. Nu se știe niciodată la cine și cum ajung afirmațiile tale, după cum nu se știe nici când vei avea nevoie de o recomandare de la colegi sau manageri actuali.

În plus, ca să fii sigur că decizia de schimbare a jobului este cea corectă, îți recomandăm și un articol care analizează cele 4 semne clare care îți arată că e momentul să-ți cauți împlinirea profesională în altă parte: Four Signs You Have a Dead-End Job.

Sursă imagine aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter