Hot Now

Cum procesează HR-ul un volum mare de informaţii

01 05 2013, Portal HR , Comenteaza, 2.944 afisari

Datorită tehnologiei din ce în ce mai avansate, putem avea acces în timp real la (aproape) orice informație ne interesează. Există suficiente resurse, instrumente și date în mediul online la care multe companii pot avea (ușor) acces și se tot vorbește în ultima vreme de impactul acestui „bombardament” informațional și asupra HR-ului.

Nu există nicio îndoială că facilitatea accesului la informația necesară este utilă pentru fiecare organizație sau business, însă cum reușește HR-ul să stocheze într-un mod eficient volumul de date/informații primit din diferite surse: email, notificările rețelelor sociale, site-uri de joburi ori bloguri de specialitate?

Dacă vă confruntați cu această “dilemă” şi nu ştiţi cum să găsiți cele mai bune soluții pentru a face față acestor provocări, vă recomandăm webinarul de pe ERE din data de 9 mai intitulat Big Data in HR: Insight on the Meaning and the Opportunity.

Multe organizaţii vorbesc astăzi despre oportunităţile oferite de cantitatea de informaţie găsită, însă reuşesc oare s-o folosească corect şi eficient? Cei doi co-prezentatori ai webinarului, Donna Quintal, senior manager pentru sourcing strategic şi Glen Cathey, expert în aria de sourcing şi managementul talentelor, vor oferi răspunsuri despre metode şi căi utile organizaţiilor şi recruiterilor în lupta lor cu prea multă informaţie.

Modalitatea de primire, gestionare şi folosire a informaţiilor primite de către oamenii din HR poate afecta şi bunul mers al business-ul, motiv pentru care este mai mult decât util să ştim să “jonglăm” eficient cu toate resursele. Acestea se pot dovedi utile în procesele de găsire, atragere sau reținere a celor mai buni candidați. Mai mult decât atât, informațiile pot susține o mai bună promovare a organizației sau procesul intern de recrutare. Informațiile furnizate de rețelele sociale, datele generate de studii online, materialele gratuite din această nișă sau diferitele strategii și tactici din varii surse pot constitui o reală oportunitate pentru HR dacă sunt procesate și folosite corespunzător.

Aflați mai multe detalii și înscrieți-vă la webinarul Big Data in HR: Insight on the Meaning and the Opportunity ce va avea loc pe data de 9 mai 2013.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter