Hot Now

Cum procesează HR-ul un volum mare de informaţii

01 05 2013, Portal HR , Comenteaza, 2.426 afisari

Datorită tehnologiei din ce în ce mai avansate, putem avea acces în timp real la (aproape) orice informație ne interesează. Există suficiente resurse, instrumente și date în mediul online la care multe companii pot avea (ușor) acces și se tot vorbește în ultima vreme de impactul acestui „bombardament” informațional și asupra HR-ului.

Nu există nicio îndoială că facilitatea accesului la informația necesară este utilă pentru fiecare organizație sau business, însă cum reușește HR-ul să stocheze într-un mod eficient volumul de date/informații primit din diferite surse: email, notificările rețelelor sociale, site-uri de joburi ori bloguri de specialitate?

Dacă vă confruntați cu această “dilemă” şi nu ştiţi cum să găsiți cele mai bune soluții pentru a face față acestor provocări, vă recomandăm webinarul de pe ERE din data de 9 mai intitulat Big Data in HR: Insight on the Meaning and the Opportunity.

Multe organizaţii vorbesc astăzi despre oportunităţile oferite de cantitatea de informaţie găsită, însă reuşesc oare s-o folosească corect şi eficient? Cei doi co-prezentatori ai webinarului, Donna Quintal, senior manager pentru sourcing strategic şi Glen Cathey, expert în aria de sourcing şi managementul talentelor, vor oferi răspunsuri despre metode şi căi utile organizaţiilor şi recruiterilor în lupta lor cu prea multă informaţie.

Modalitatea de primire, gestionare şi folosire a informaţiilor primite de către oamenii din HR poate afecta şi bunul mers al business-ul, motiv pentru care este mai mult decât util să ştim să “jonglăm” eficient cu toate resursele. Acestea se pot dovedi utile în procesele de găsire, atragere sau reținere a celor mai buni candidați. Mai mult decât atât, informațiile pot susține o mai bună promovare a organizației sau procesul intern de recrutare. Informațiile furnizate de rețelele sociale, datele generate de studii online, materialele gratuite din această nișă sau diferitele strategii și tactici din varii surse pot constitui o reală oportunitate pentru HR dacă sunt procesate și folosite corespunzător.

Aflați mai multe detalii și înscrieți-vă la webinarul Big Data in HR: Insight on the Meaning and the Opportunity ce va avea loc pe data de 9 mai 2013.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter