Cum recunoști un CV bun
Deși un CV bun nu garantează că la interviu veți sta de vorbă cu un candidat potrivit, există câteva indicii în aplicațiile pe care le primiți care vă pot ajuta să optimizați procesul de selecție și să evitați discuțiile inutile.
Articolul de pe Undercover Recruiter pe care vi-l recomandăm azi vorbește despre 6 astfel de semnale de alarmă pe care un recrutor bun le poate identifica în primele 2 minute în care citește un CV. Deși aceste 2 minute se pot dovedi adesea insuficiente pentru o evaluare corectă a aplicației, suntem de acord că dacă nu sunt bifate anumite aspecte esențiale e puțin probabil ca o citire detaliată a documentului să fie justificată.
Așadar, iată care sunt aspectele pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când faceți selecția CV-urilor primite pentru un proces de recrutare?
- Formatare – modul în care un candidat alege să prezinte informația spune ceva despre cât de bine a înțeles profesionistul respectiv cerințele postului, despre cât de interesat este să ofere informații relevante într-un mod clar și concis etc.
- Locație – multe oferte de angajare sunt refuzate pentru că profesionistul nu este dispus să se relocheze. Nu începeți o discuție mai elaborată cu un candidat înainte de a vă asigura că, dacă va fi necesar, este dispus să facă această schimbare de locație.
- Ultimele două titulaturi/locuri de muncă – dacă poziția vacantă este una care solicită experiență anterioară considerabilă într-un post similar, atunci este esențial să verifiați dacă există similitudini între ultimele două poziții ocupate și cerințele jobului pentru care recrutați. Dacă diferențele sunt majore (atât ca poziție, cât și ca tip de companie în care a lucrat anterior și anvergură a responsabilităților), șansele să aveți în față un candidat care va performa rapid în noua poziție sunt minime. Dacă, însă, puteți lua în calcul abilități transferabile de la un job la altul, atunci merită să purtați o discuție.
- Continuitate și evoluție – un CV cu pauze de mai mult de 6 luni între locurile de muncă ar trebui să vă pună pe gânduri. În general, un profesionist experimentat va demonstra continuitate și va evolua (nu neapărat ierarhic, dar ca anvergură a responsabilităților). În cazul în care pauzele dintre joburi sunt mari și repetate, dar profilul pare interesant, merită să încercați un interviu telefonic pentru a clarifica și pune informațiile în context.
- Educație – deși nu ar trebui să fie un criteriu esențial, preocuparea pentru dezvoltare personală continuă ar trebui să facă parte din profilul candidatului pe care vreți să îl angajați.
- Atenție la detaliu – un profesionist bun își va verifica de multe ori CV-ul pentru a se asigura că nu i-au scăpat greșeli de gramatică sau de ortografie. Exprimările ambigue, cu greșeli sau omisiuni sunt un semnal de alarmă.
Voi cum recunoașteți un CV bun? Care sunt aspectele pe care le aveți în vedere când faceți selecția aplicațiilor?
Citiți tot articolul aici: 6 Ways to Recognise a Great CV in Two Minutes
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam