Hot Now

Cum sa negociezi cu vanatorii de capete

26 07 2011, Portal HR , 3 comentarii, 6.381 afisari

Daca ai recrutat pana acum profestionisti pentru pozitii de management sau pentru joburi care necesita un set de competente si experiente foarte specializate, te-ai convins probabil ca postarea unui anunt si asteptarea aplicatiilor nu functioneaza (mai nou, metoda aceasta nu mai functioneaza nici pentru alte pozitii, dupa cum demonstreaza Lou Adler).

In astfel de situatii se justifica sa apelezi la un furnizor extern de servicii de recrutare care are posibilitatea de a derula ceea ce in limbajul de specialitate se numeste „vanatoare de capete„, adica sa iti gaseasca acei candidati potriviti de pe piata, care nu sunt neaparat in cautare activa, prin metode specifice de identificare si contactare a persoanelor care ocupa pozitii similare cu cea pentru care recrutezi.

Dar, ca orice serviciu, si cel de vanatoare de capete implica anumite costuri, adesea suficient de ridicate ca sa ridice adevarate provocari atunci cand vine vorba de respectarea unor bugete nu intotdeauna calibrate la realitatile pietii.

Ghidul pe care vi-l recomandam azi va poate ajuta in aceste situatii dificile. Aflati cum abordeaza profesionistii HR cu experienta problema onorariului in discutia cu „vanatorul de capete” si ce factori sunt luati in considerare pentru a ajunge la un comision corect.

Descarca aici ghidul How To Negotiate a Fair Deal With Headhunters.

 

Comentarii (3)
 1. Gabriela spune:

  Nu cred ca mai avem nevoie sa apelam la un furnizor de servicii de recrutare pentru acest lucru. In prezent recruiterii din departamentele de HR fac direct search si head hunting.

  • Portal HR spune:

   @Gabriela, asa este, sunt si companii care au aceasta competenta in departamentul intern. Dar credem ca numarul lor este inca mic si, in plus, in situatia in care organizatia nu doreste sa isi faca publica pe piata dorinta de a angaja pe o anumita pozitie cheie, colaborarea cu un furnizor extern este inevitabila.

 2. Schneider spune:

  Sa vedem.
  Persoana vizata nu cauta activ un loc de munca pentru ca aredeja unul, dar ideea de-al schimba este luata in calcul.
  In general avem pe piata o problema cu resursele. Este drept, nu mai gasesti asa usor oameni pregatiti, care sa accepte provocarile.
  Inainte de toate trebuie sa iei in considerare baza de date. Vaneaza stelele care le-ai avut si promovat. daca pozitia ii vizeaza. Foloseste canalele informale.Ofera candidatului ceva real. Daca la sfarsit este angajat si el nu primeste ce i-ai promis, l-ai pierdut. Mai mult ajungi sa platesti penalitati angajatorului.
  O vanatoare de capete de succes aduce un comision de 10-12 ori salariul celui vanat.
  Vorbim de vanatoarea de oameni pregatiti(cred?) nu de cei care dupa 3 luni abia incep sa stie unde se gasesc.
  Cat despre ce spunea Gabriela, imi permit sa am rezerve in ceia ce priveste departamentele de HR interne.
  Head hunter-ul este specializat pe un anumit domeniu si cel mai important, se descurca fara manualul de pilotaj.

  Schneider.

  P.S. nu mi-o luati in nume de rau, ai nevoie de timp ca sa gasesti omul potrivit, iar cand crezi ca l-ai gasit, il verifici de tot.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter