Hot Now

Cum sa negociezi cu vanatorii de capete

26 07 2011, Portal HR , 3 comentarii, 6.558 afisari

Daca ai recrutat pana acum profestionisti pentru pozitii de management sau pentru joburi care necesita un set de competente si experiente foarte specializate, te-ai convins probabil ca postarea unui anunt si asteptarea aplicatiilor nu functioneaza (mai nou, metoda aceasta nu mai functioneaza nici pentru alte pozitii, dupa cum demonstreaza Lou Adler).

In astfel de situatii se justifica sa apelezi la un furnizor extern de servicii de recrutare care are posibilitatea de a derula ceea ce in limbajul de specialitate se numeste „vanatoare de capete„, adica sa iti gaseasca acei candidati potriviti de pe piata, care nu sunt neaparat in cautare activa, prin metode specifice de identificare si contactare a persoanelor care ocupa pozitii similare cu cea pentru care recrutezi.

Dar, ca orice serviciu, si cel de vanatoare de capete implica anumite costuri, adesea suficient de ridicate ca sa ridice adevarate provocari atunci cand vine vorba de respectarea unor bugete nu intotdeauna calibrate la realitatile pietii.

Ghidul pe care vi-l recomandam azi va poate ajuta in aceste situatii dificile. Aflati cum abordeaza profesionistii HR cu experienta problema onorariului in discutia cu „vanatorul de capete” si ce factori sunt luati in considerare pentru a ajunge la un comision corect.

Descarca aici ghidul How To Negotiate a Fair Deal With Headhunters.

 

Comentarii (3)
 1. Gabriela spune:

  Nu cred ca mai avem nevoie sa apelam la un furnizor de servicii de recrutare pentru acest lucru. In prezent recruiterii din departamentele de HR fac direct search si head hunting.

  • Portal HR spune:

   @Gabriela, asa este, sunt si companii care au aceasta competenta in departamentul intern. Dar credem ca numarul lor este inca mic si, in plus, in situatia in care organizatia nu doreste sa isi faca publica pe piata dorinta de a angaja pe o anumita pozitie cheie, colaborarea cu un furnizor extern este inevitabila.

 2. Schneider spune:

  Sa vedem.
  Persoana vizata nu cauta activ un loc de munca pentru ca aredeja unul, dar ideea de-al schimba este luata in calcul.
  In general avem pe piata o problema cu resursele. Este drept, nu mai gasesti asa usor oameni pregatiti, care sa accepte provocarile.
  Inainte de toate trebuie sa iei in considerare baza de date. Vaneaza stelele care le-ai avut si promovat. daca pozitia ii vizeaza. Foloseste canalele informale.Ofera candidatului ceva real. Daca la sfarsit este angajat si el nu primeste ce i-ai promis, l-ai pierdut. Mai mult ajungi sa platesti penalitati angajatorului.
  O vanatoare de capete de succes aduce un comision de 10-12 ori salariul celui vanat.
  Vorbim de vanatoarea de oameni pregatiti(cred?) nu de cei care dupa 3 luni abia incep sa stie unde se gasesc.
  Cat despre ce spunea Gabriela, imi permit sa am rezerve in ceia ce priveste departamentele de HR interne.
  Head hunter-ul este specializat pe un anumit domeniu si cel mai important, se descurca fara manualul de pilotaj.

  Schneider.

  P.S. nu mi-o luati in nume de rau, ai nevoie de timp ca sa gasesti omul potrivit, iar cand crezi ca l-ai gasit, il verifici de tot.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii

De puțină vreme, angajatorii pot beneficia de un ajutor unic de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, pentru a le cumpăra acestora echipamentele de care au nevoie pentru a lucra de la distanță. În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un ghid cu pașii ce trebuie urmați pentru depunerea […]

Detalii

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter