Hot Now

Cum să recrutezi profesioniști în domeniul tehnic

13 05 2014, Portal HR , Comenteaza, 3.642 afisari

Mai precis, cum să te descurci ca recrutor în zona de inginerie unde descrierile de post și cerințele sunt aparent redactate în altă limbă iar interviul cu profesioniștii din acest domeniu este o provocare chiar și pentru cei cu experiență?

Pentru că știm cât de dificilă este evaluarea celor din această arie profesională, vă recomandăm azi un ghid de pe Recruiter.com redactat pentru recrutori, deci, teoretic, pentru cei care nu au cunoștințele de specialitate necesare pentru a înțelege și evalua competențe tehnice.

Sigur, înainte de a parcurge ebook-ul, ar mai fi de menționat un aspect critic: nicio decizie de angajare (indiferent de domeniul în care există poziția vacantă) nu se poate lua doar pe baza evaluării recrutorului/celui de la HR. Întotdeauna, evaluare abilităților „soft” trebuie dublată de o evaluare tehnică iar managerul poziției pentru care se face recrutarea este cel mai în măsură să facă acest lucru.

Ghidul se bazează pe rezultatele unui studiu recent al celor de la Glassdoor care au ajuns la concluzia că 52% dintre ingineri ar fi dispuși să accepte o ofertă de job pentru un salariu mai mic dacă ar fi vorba de o companie cu o reputație foarte interesantă (în sensul bun, evident). În plus, mai mult de 90% dintre ei vor dori să afle mai multe despre companie, vor căuta informații detaliate despre organizația din partea căreia au primit oferta înainte de a accepta orice poziție, oricât de provocatoare ar părea.

Astfel, când vine vorba de recrutarea personalului tehnic (și nu numai, de altfel), HR-ul ar trebui să se concentreze pe tiparele motivaționale, pe modul de gândire și pe genul de detalii de care astfel de profesioniști au nevoie pentru a lua o decizie.

Descoperiți ce îi interesează și ce îi poate face să refuze o ofertă descărcând tot ghidul: How To Recruit Engineers – A Strategic Guide for Talent Acquisition Professionals.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter