Secțiune susținută de

Cum să recrutezi profesioniști în domeniul tehnic

Portal HR \ HR Pedia \ Cum să recrutezi profesioniști în domeniul tehnic

Mai precis, cum să te descurci ca recrutor în zona de inginerie unde descrierile de post și cerințele sunt aparent redactate în altă limbă iar interviul cu profesioniștii din acest domeniu este o provocare chiar și pentru cei cu experiență?

Pentru că știm cât de dificilă este evaluarea celor din această arie profesională, vă recomandăm azi un ghid de pe Recruiter.com redactat pentru recrutori, deci, teoretic, pentru cei care nu au cunoștințele de specialitate necesare pentru a înțelege și evalua competențe tehnice.

Sigur, înainte de a parcurge ebook-ul, ar mai fi de menționat un aspect critic: nicio decizie de angajare (indiferent de domeniul în care există poziția vacantă) nu se poate lua doar pe baza evaluării recrutorului/celui de la HR. Întotdeauna, evaluare abilităților „soft” trebuie dublată de o evaluare tehnică iar managerul poziției pentru care se face recrutarea este cel mai în măsură să facă acest lucru.

Ghidul se bazează pe rezultatele unui studiu recent al celor de la Glassdoor care au ajuns la concluzia că 52% dintre ingineri ar fi dispuși să accepte o ofertă de job pentru un salariu mai mic dacă ar fi vorba de o companie cu o reputație foarte interesantă (în sensul bun, evident). În plus, mai mult de 90% dintre ei vor dori să afle mai multe despre companie, vor căuta informații detaliate despre organizația din partea căreia au primit oferta înainte de a accepta orice poziție, oricât de provocatoare ar părea.

Astfel, când vine vorba de recrutarea personalului tehnic (și nu numai, de altfel), HR-ul ar trebui să se concentreze pe tiparele motivaționale, pe modul de gândire și pe genul de detalii de care astfel de profesioniști au nevoie pentru a lua o decizie.

Descoperiți ce îi interesează și ce îi poate face să refuze o ofertă descărcând tot ghidul: How To Recruit Engineers – A Strategic Guide for Talent Acquisition Professionals.

Data articol: mai 13, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam