Hot Now

Cum să recrutezi profesioniști în domeniul tehnic

13 05 2014, Portal HR , Comenteaza, 3.110 afisari

Mai precis, cum să te descurci ca recrutor în zona de inginerie unde descrierile de post și cerințele sunt aparent redactate în altă limbă iar interviul cu profesioniștii din acest domeniu este o provocare chiar și pentru cei cu experiență?

Pentru că știm cât de dificilă este evaluarea celor din această arie profesională, vă recomandăm azi un ghid de pe Recruiter.com redactat pentru recrutori, deci, teoretic, pentru cei care nu au cunoștințele de specialitate necesare pentru a înțelege și evalua competențe tehnice.

Sigur, înainte de a parcurge ebook-ul, ar mai fi de menționat un aspect critic: nicio decizie de angajare (indiferent de domeniul în care există poziția vacantă) nu se poate lua doar pe baza evaluării recrutorului/celui de la HR. Întotdeauna, evaluare abilităților „soft” trebuie dublată de o evaluare tehnică iar managerul poziției pentru care se face recrutarea este cel mai în măsură să facă acest lucru.

Ghidul se bazează pe rezultatele unui studiu recent al celor de la Glassdoor care au ajuns la concluzia că 52% dintre ingineri ar fi dispuși să accepte o ofertă de job pentru un salariu mai mic dacă ar fi vorba de o companie cu o reputație foarte interesantă (în sensul bun, evident). În plus, mai mult de 90% dintre ei vor dori să afle mai multe despre companie, vor căuta informații detaliate despre organizația din partea căreia au primit oferta înainte de a accepta orice poziție, oricât de provocatoare ar părea.

Astfel, când vine vorba de recrutarea personalului tehnic (și nu numai, de altfel), HR-ul ar trebui să se concentreze pe tiparele motivaționale, pe modul de gândire și pe genul de detalii de care astfel de profesioniști au nevoie pentru a lua o decizie.

Descoperiți ce îi interesează și ce îi poate face să refuze o ofertă descărcând tot ghidul: How To Recruit Engineers – A Strategic Guide for Talent Acquisition Professionals.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter