Secțiune susținută de

Cum să te împrietenești cu stresul

Portal HR \ Actual \ Cum să te împrietenești cu stresul

Câți dintre noi se pot lăuda că în ultimul an au avut parte doar de un nivel scăzut de stres? Dar de unul moderat? Exact! Cei mai mulți trebuie să facem față stresului în fiecare zi, la intensități adesea foarte mari și, de cele mai multe ori, greu de gestionat. Stresul este principalul nostru dușman (sau, cel puțin, așa ne place să credem).

În prezentarea TED pe care v-o recomandăm azi, Kelly McGonigal, psiholog, ne explică de ce trebuie să ne schimbăm percepția pe care o avem despre stres și cum ne poate ajuta această schimbare în viața personală și profesională.

Pornind de la studiile pe care le citează, prezentatoarea ne arată că efectele stresului sunt cu atât mai mari cu cât credem că el ne face rău. Sună ciudat, nu-i așa? Pe de altă parte, demonstrația ei are sens și, credem noi, șanse mari să ne convingă să nu mai considerăm stresul inamicul nostru cel de toate zilele.

Alternativa este să considerăm stresul cea mai bună modalitate prin care organismul ne ajută să facem față provocărilor din viața personală și profesională. Astfel, odată ce învățăm să recunoaștem semnalele (senzație de sufocare, dureri de cap, creșterea ritmului cardiac etc.), putem învăța și cum să le gestionăm în avantajul nostru.

Curioși să aflați cum? Urmăriți-o azi pe Kelly McGonigal, dacă sunteți stresați (și cine nu e? :-)):

 

Data articol: ianuarie 31, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam