Secțiune susținută de

Cum să-ți cauți un job în 2014

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cum să-ți cauți un job în 2014

Despre frică și despre efectele ei asupra procesului de căutare a unui job am mai vorbit pe PortalHR. În plus, de parcă teama de a nu fi descoperiți de șefi nu era suficientă, candidații trebuie să facă față în zilele noastre schimbărilor rapide la nivel de tehnici de recrutare și evaluare (și ne gândim aici la recrutarea mobilă, CV-ul infografic, comunitățile de talente etc.)

Astfel, nu mai e deloc suficient să îți faci treaba bine și să aștepți să te contacteze recrutorii pentru poziții vacante (asta presupunând că ești deschis la astfel de discuții). Pentru candidat, războiul talentelor înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să dovedești nu doar că ai competențele necesare pentru un post și experiența care să te recomande, ci și o viziune clară asupra modalităților de atingere a succesului (individual dar mai ales organizațional) în viitor.

În mod similar, nu mai este suficient să te prezinți la un interviu cu un CV „meșteșugit” bine. Dincolo de cuvinte frumoase și nume răsunătoare de angajatori, trebuie să te recomanzi printr-un brand personal de calitate, prin prezență și discurs, prin profil motivațional și de valori.

Dacă ai început anul din postura de candidat activ sau vrei să fii la curent cu ce se întâmplă pe piața muncii, îți recomandăm azi un articol care detaliază câteva din strategiile pe care trebuie să le pui în aplicare ca să ai succes:

1. Învață să te „marketezi” așa cum ar face-o agențiile de publicitate de top.

2. Devino cel mai bun agent de vânzări al tău.

3. Gândește ca un antreprenor.

Află mai multe despre fiecare din aceste abordări de pus în practică în 2014 citind tot articolul How to Job Search 2014 Style: 3 Mindsets to Embrace .

Data articol: ianuarie 23, 2014

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam