Secțiune susținută de

Cum se vede liderul din perspectiva angajatului

Portal HR \ Actual \ Cum se vede liderul din perspectiva angajatului

Imaginea unui lider este greu de imaginat în absența oamenilor pe care îi influențeaza, iar la nivel de business impactul asupra echipelor coordonate poate să spună foarte multe despre calitățile efective de lider (sau, din contră, despre absența lor).

Suntem convinși că în efortul de trecere de la management la leadership atenția pentru ce se întâmplă în jur, cu cei din jur este esențială și face diferența dintre un lider (doar) cu titlu și unul fără titlu. Acesta este motivul pentru care ne-a atras atenția articolul de pe blogul lui Michael Hyatt pe care vi-l recomandăm azi.

Cum se vede liderul din perspectiva angajatului și mai ales din punctul de vedere al angajatului la început de drum? ce înseamnă un lider bun din punctul de vedere al generației noi?

1. Cei mai buni lideri își aduc aminte cum erau înainte să devină lideri.

2. Cei mai buni lideri cred cu adevărat în dezvoltare.

3. Cei mai buni lideri laudă pentru a putea educa mai bine.

4. Cei mai buni lideri învață și ei în permanență.

5. Cei mai buni lideri ascultă.

Citind articolul ne-am întrebat cum ar arăta un formular de evaluare a liderilor (declarați sau aspiranți) din organizații pe baza acestor 5 criterii cheie.

Citește tot articolul 5 Thoughts On Leadership from Someone Who is Led și spune-ne ce alte calități au liderii pe care îi apreciezi.

Data articol: octombrie 27, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam