Hot Now

CV-ul tău sub forma unui infografic

25 10 2017, Career Advisor , Comenteaza, 3.538 afisari

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Oare un CV infografic face cât 5/10/20 de CV-uri tradiționale? 🙂 Ar fi greu de cuantificat, dar este clar că, având în vedere timpul limitat pe care un recrutor îl are la dispoziție pentru a parcurge aplicațiile pe care le primește, e esențial să îți pui problema cum te poți asigura că CV-ul tău este diferit (în sens pozitiv) de cele ale „competitorilor”.

În afară de faptul că un CV infografic are șanse mai mari să atragă atenția asupra ta, iată și alte motive pentru care merită să te gândești la o modalitate mai creativă de prezentare a experienței tale anterioare:

  1. Este mai ușor să evidențiezi (prin elemente grafice) aspectele care te recomandă pentru jobul la care aplici.
  2. Îți permite să îți manifești creativitatea și originalitatea mai mult decât un format tradițional de prezentare a informațiilor.
  3. Are șanse să vorbească mai autentic despre cine ești și ceea ce îți dorești de la viața profesională și, implicit, de la un angajator.
  4. Se poate dovedi util la evenimentele unde e esențial să îți crești șansele de angajare (târguri de joburi/de carieră etc.)

Atenție!

Sunt domenii (medical, legal etc.) pentru care recrutorii vor prefera întotdeauna un CV tradițional. Dacă nu ești sigur, e bine să trimiți CV-ul infografic împreună cu cel tradițional.

Cât despre formatul pe care să îl folosești, îți recomandăm o resursă unde vei găsi 17 template-uri diferite cu explicații detaliate ca să te ajute să decizi pe care să-l alegi: Infographic Resume Templates.

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter