Hot Now

CV-ul tău sub forma unui infografic

25 10 2017, Career Advisor , Comenteaza, 3.024 afisari

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Oare un CV infografic face cât 5/10/20 de CV-uri tradiționale? 🙂 Ar fi greu de cuantificat, dar este clar că, având în vedere timpul limitat pe care un recrutor îl are la dispoziție pentru a parcurge aplicațiile pe care le primește, e esențial să îți pui problema cum te poți asigura că CV-ul tău este diferit (în sens pozitiv) de cele ale „competitorilor”.

În afară de faptul că un CV infografic are șanse mai mari să atragă atenția asupra ta, iată și alte motive pentru care merită să te gândești la o modalitate mai creativă de prezentare a experienței tale anterioare:

  1. Este mai ușor să evidențiezi (prin elemente grafice) aspectele care te recomandă pentru jobul la care aplici.
  2. Îți permite să îți manifești creativitatea și originalitatea mai mult decât un format tradițional de prezentare a informațiilor.
  3. Are șanse să vorbească mai autentic despre cine ești și ceea ce îți dorești de la viața profesională și, implicit, de la un angajator.
  4. Se poate dovedi util la evenimentele unde e esențial să îți crești șansele de angajare (târguri de joburi/de carieră etc.)

Atenție!

Sunt domenii (medical, legal etc.) pentru care recrutorii vor prefera întotdeauna un CV tradițional. Dacă nu ești sigur, e bine să trimiți CV-ul infografic împreună cu cel tradițional.

Cât despre formatul pe care să îl folosești, îți recomandăm o resursă unde vei găsi 17 template-uri diferite cu explicații detaliate ca să te ajute să decizi pe care să-l alegi: Infographic Resume Templates.

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter