Hot Now

CV-ul tău sub forma unui infografic

25 10 2017, Career Advisor , Comenteaza, 2.473 afisari

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Oare un CV infografic face cât 5/10/20 de CV-uri tradiționale? 🙂 Ar fi greu de cuantificat, dar este clar că, având în vedere timpul limitat pe care un recrutor îl are la dispoziție pentru a parcurge aplicațiile pe care le primește, e esențial să îți pui problema cum te poți asigura că CV-ul tău este diferit (în sens pozitiv) de cele ale „competitorilor”.

În afară de faptul că un CV infografic are șanse mai mari să atragă atenția asupra ta, iată și alte motive pentru care merită să te gândești la o modalitate mai creativă de prezentare a experienței tale anterioare:

  1. Este mai ușor să evidențiezi (prin elemente grafice) aspectele care te recomandă pentru jobul la care aplici.
  2. Îți permite să îți manifești creativitatea și originalitatea mai mult decât un format tradițional de prezentare a informațiilor.
  3. Are șanse să vorbească mai autentic despre cine ești și ceea ce îți dorești de la viața profesională și, implicit, de la un angajator.
  4. Se poate dovedi util la evenimentele unde e esențial să îți crești șansele de angajare (târguri de joburi/de carieră etc.)

Atenție!

Sunt domenii (medical, legal etc.) pentru care recrutorii vor prefera întotdeauna un CV tradițional. Dacă nu ești sigur, e bine să trimiți CV-ul infografic împreună cu cel tradițional.

Cât despre formatul pe care să îl folosești, îți recomandăm o resursă unde vei găsi 17 template-uri diferite cu explicații detaliate ca să te ajute să decizi pe care să-l alegi: Infographic Resume Templates.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii

Inegalitatea de șanse la educație este una dintre problemele fundamentale cu care se confruntă sistemul de învățământ preuniversitar din România. 4 din 10 copii din România au părinți în şomaj sau cu venituri mici, ceea ce se traduce în condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport […]

Detalii

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter