Secțiune susținută de

Evaluarea performanțelor – formularele de care ai nevoie

Portal HR \ HR Pedia \ Evaluarea performanțelor – formularele de care ai nevoie

Pentru că atunci când vine vorba de evaluarea performanțelor în organizație, durerile de cap îi vizitează deopotrivă pe evaluați și pe evaluatori, azi vă recomandăm un articol de pe Digital HR Tech (unul din site-urile cu resurse la care revenim din ce în ce mai des în ultima vreme) pentru o clarificare a etapelor procesului de evaluare și un ajutor concret pe partea administrativă, mai exact formulare de evaluare care pot fi folosite imediat.

Pentru început, să ne reamintim câteva din aspectele cheie ale procesului de evaluare a performanțelor:

  • evaluarea performanțelor ale loc (de obicei) o dată sau de două ori pe an;
  • activitatea efectivă de evaluare face parte din strategia de management a performanței, un proces ciclic;
  • prima etapă a managementului performanței este stabilirea obiectivelor individuale;
  • obiectivele individuale trebuie aliniate cu cele de echipă, iar acestea, la rândul lor, trebuie aliniate cu cele organizaționale;
  • după stabilirea obiectivelor, activitatea angajaților este monitorizată;
  • pentru îmbunătățirea performanței ei primesc coaching și susținere prin diverse mijloace.

Sursă imagine aici.

  • Evaluarea performanței este unul din momentele cele mai formale ale procesului organizațional de management al performanței.
  • În timpul discuției de evaluare dintre manager și subordonat, evaluarea poate fi făcută folosind una dintre cele 3 metode utilizate în lumea de business: scala de performanță în job, evaluarea comportamentală a competențelor și/sau evaluarea 360 grade.

Articolul de pe Digital HR Tech vă poate oferi informații clare despre fiecare dintre aceste metode de evaluare, precum și formulare standard de evaluare ce pot fi folosite imediat.

Citește articolul și descarcă formularele în format pdf sau word: The One Employee Performance Review Template to Rule Them All

Data articol: septembrie 4, 2019

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam