Hot Now

Gamification prin peer learning

22 02 2017, Corina Anghel , Comenteaza, 2.049 afisari

Scriu articolul acesta dintr-o cameră de hotel după ce tocmai am terminat de citit 130 de pagini din a șaptea carte pe anul ăsta. Dacă reușesc să mențin ritmul, câștig un pariu și scap de un task tare anevoios, pe care va trebui să îl preia prietenul care m-a provocat. Acum vreun an probabil aș fi căutat programe în limba engleză la TV.

Este, poate dintotdeauna, provocarea oamenilor de HR/L&D să crească nivelul de angajament al oamenilor în programele de învățare. Ca o posibilă soluție, a apărut recent conceptul de gamification: aplicarea mecanicilor și elementelor de game design în context non-joc.

Aplicat pe programe de dezvoltare, gamification se traduce, de exemplu, în platforme de învățare online care acordă puncte în funcție de cum rezolvă participanții provocările sau programe de tip ”treasure hunt”. Eu însămi am construit programul de HiPo din organizație sub forma unui puzzle pe care trebuia să îl descoperim cu fiecare experiență. Aplicat bine, gamification chiar poate aduce claritate și o creștere a nivelului de implicare.

Există, însă, și metode mai puțin laborioase de a integra o formă de joacă în învățare, lăsând responsabilitatea creării jocului în seama participantului: peer learning.

Prin peer learning fiecare persoană primește un coleg-pereche. Cei doi vor avea obiectivul să se susțină reciproc menținând ritmul de învățare, chiar și dacă obiectivele lor sunt diferite. Ei au posibilitatea să își personalizeze interacțiunile și să decidă ce li se potrivește cel mai bine: își pot lansa provocări, își pot acorda premii, își pot trimite remindere, pot pune pariuri sau seta mize pentru cazurile când unul dintre cei doi nu s-a ținut de treabă.

Ultima oară când am ”colecționat” 3 săptămâni fără a citi minim 150 de pagini a trebuit să îi cumpăr amicului meu o carte foarte scumpă. Data viitoare va trebui să îi repar bicicleta. Și cu siguranță că voi sta cu ochii pe el să văd dacă el citește pentru că e în interesul meu să îi deleg curățenia balconului.

Avantajele peer learning-ului sunt, în primul rând de economie de cost și, în al doilea rând, legate de potențialul de personalizare. Un principiu de bază în gamification este acela că implicarea trebuie să fie voluntară – nimeni nu se distrează când e obligat să joace ceva. Prin urmare, jocul trebuie gândit ca să acomodeze stilurile și preferințele diverselor categorii de jucători, astfel încât să le placă să se implice activ. Peer learning-ul e personal și cât se poate de personalizat pentru că cei doi vor crea ei înșiși un joc care să îi țină prinși.

Cu puțin ajutor pentru a crea un cadru care să acomodeze formarea și menținerea relațiilor, putem cultiva spiritul unei culturi a învățării și, mai ales, a autonomiei în învățare. Doi câte doi.

Mă întorc să mai citesc 20 de pagini și sper că sunteți deja cu mâna pe telefon căutând un prieten pe care să-l provocați la o miză pe învățat!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Mai nou, liberele plătite pot fi date părinților care au copii în vârstă de până la 12 ani, dacă cursurile școlare sunt suspendate, inclusiv pentru vacanțe, dar numai atunci când este stare de urgență. În mod normal, părinții nu primesc libere plătite în timpul vacanțelor școlare. Măsura se aplică începând cu vacanța actuală de primăvară […]

Detalii

Tehnologia 3DPrinting se dovedeşte a fi extrem de utilă în lupta de combatere a epidemiei cu noul coronavirus, fiind o tehnică rapidă cu ajutorul căreia se suplimentează necesarul de diverse materiale de protecţie pentru spitale. Suntem extrem de mândri de profesorii din reţeaua EDUTECH, care dau dovadă de un spirit civic impresionant şi au pus în funcţiune […]

Detalii

În România și în lume se trece printr-o perioadă fără precedent, primind o lecție pentru care nu avem prea mult exercițiu: solidaritatea. Este important ca acum să înțelegem și să reflectăm la lucrurile mici care pot face diferența și care pot aduce o îmbunătățire atât țării, cât și întregii planete.  Din 2015, Națiunile Unite ne […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY organizează vineri 3 aprilie, de la ora 11:30 până la 12:30, primul webinar online din seria “Bright Talks in Difficult Times” în cadrul căruia alături de invitați se va discuta despre cele mai bune practici de securizare a angajaților aplicate de către angajatori în situația actuală. Acest webinar face parte […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter