Secțiune susținută de

Interviul care te face sa ramai

Portal HR \ Evenimente \ Interviul care te face sa ramai

Studiile au aratat ca 80% din noii angajati vor decide in primele 6 luni daca sa ramana sau nu in organizatie. Consecintele sunt variate, atat la nivel de proces de recrutare, cat si prin prisma celorlalte procese de management, motivare, implicare etc in care ar trebui sa fie angrenati noii veniti.

In contextul acesta, responsabilitatea liderului este esentiala atat pe parcursul procesului de evaluare, in interviurile pe care le deruleaza si in brandul pe care il comunica, dar si in ceea ce face si cum actioneaza dupa ce decizia de angajare a fost luata.

Conceptul de „stay interview” vine astfel in completarea unei experiente pozitive a candidatului pentru a le oferi atat noului angajat cat si managerului direct o modalitate concreta de a rafina intelegerile despre aspectele critice si a anticipa eventuale frustrari, nemultumuri si fisuri.

Pe 26 aprilie iti recomandam sa participi la un webcast HCI care sunt avantajele utilizarii acestui tip de „interviu” si cu ce este aceasta tehnica diferita de altele al caror obiectiv este implicarea si fidelizarea angajatilor. Daca nu din alt motiv, macar si pentru ca un angajat care decide sa plece in primele 6 luni de la intrarea in organizatie inseamna costuri crescute si chiar pierderi pe care putine companii si le pot permite cu adevarat.

Afla mai multe detalii si inscrie-te la webcast-ul The Stay Interview and Seamless Onboarding din data de 26 aprilie 2011.

Data articol: aprilie 21, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam