Hot Now

Întrebări ciudate la interviuri de angajare din America

22 10 2015, Portal HR , Comenteaza, 4.754 afisari

Dacă aveți senzația că pe alte meleaguri umblă câinii cu covrigi în coadă 🙂 și că, de exemplu, ați face orice pentru a participa la un interviu la una din companiile aflate pe lista angajatorilor de top din America, azi ne-am propus să vă aducem puțin cu picioarele pe pământ.

Da, un job la Google sau la Facebook sună bine, dar cât de bine sună următoarele întrebări pe care le-au primit candidații în timpul interviurilor de angajare?

  1. Alege un oraș și estimează câți acordori de piane lucrează acolo.
  2. Câți bani ai cere ca să speli toate ferestrele din Seattle?
  3. Ce părere ai despre lămpile „lava”? Dar despre Dilbert?
  4. Câți copii se nasc în fiecare zi?
  5. Care e culoarea ta preferată?
  6. Desenează un raft cu mirodenii pentru orbi.
  7. Spune-mi o poveste.
  8. Dacă ai putea să alegi între 2 super-puteri (să fii invizibil sau să poți zbura), pe care ai alege-o?
  9. Dacă ai fi un copac, ce fel de copac ai fi?

Descoperiți-le și pe celelalte citind tot articolul 13 weird job-interview questions the best companies in America are asking.

Dacă vreți să vă exersați mușchiul minții cu alte întrebări de genul acesta, vă recomandăm și cartea Bine că ești tu deștept! de John Farndon.

Iată mai multe detalii despre ea:

„În fiecare an, profesorii de la Oxford si Cambridge pun întrebări aparent bizare  candidaților la admitere, în încercarea de a separa pleava de grâu și pe cei deștepți de ambele.

Explorând cu abilitate căile sinuoase pe care le parcurge mintea când este solicitată, Bine că ești tu deștept! oferă răspunsuri surprinzătoare la 60 de întrebări atât de crude prin simplitatea lor.

Bine că ești tu deștept! este un adevărat tur de forță, de la filozofie la fizică, de la literatură la matematici. Este o splendidă piruetă pe culmile gândirii abstracte, o hartă intelectuală pentru minți antrenate.”

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter