Hot Now

Învăţarea în organizaţii

01 02 2013, Ioana Rijnetu , 2 comentarii, 4.062 afisari

În articolul de vinerea trecută, vorbeam despre o nouă metodă de a învăţa orice ne-am propune într-un timp foarte scurt. Vă amintiţi probabil de autorul american Tim Ferris şi filmuleţul video legat de arta gătitului, dar şi sfaturile extrase de acolo.

Indiferent dacă aţi încercat sau nu tehnica lui, eu aș vrea să revin la subiectul învăţare pentru că este, fără niciun dubiu, una din activitățile cele mai benefice pentru fiecare dintre noi. De fapt, învăţarea nu se termină niciodată, totul este să fim conștienți de ea și să ne străduim să facem acest proces cât mai eficient.

Azi vă invit să ne gândim la învăţarea în organizaţii. Dacă vi se pare că sună frumos doar în teorie și în planurile de training așternute pe hârtie, însă greu de pus în practică, aș vrea să vă conving că nu e deloc așa. O demonstrează iniţiativa echipei de dezvoltare şi învăţare globală de la LinkedIn şi noua lor platformă numită LearnIn.

Având ca motto: “Schimbă-te prin intermediul învățării”, Learn(In) promovează o cultură a învățării, un mediu în care pot fi aduse multe îmbunătățiri cu privire la modul în care lucrează oamenii. Platforma include numeroase resurse angajaților pentru a putea învăța, a se dezvolta și a crește. Acestea pot fi filmulețe video, tutoriale, traininguri cu instructori, cărți online și multe altele.

Mai exact, Learn(In) este un instrument nou, comun și accesibil tuturor, un „loc” unde oamenii pot împărtăşi experienţele lor, veni cu idei noi sau comunica cu ceilalţi colegi. Ce este important de reţinut este că Learn(In0 nu trebuie privită doar ca pe o platformă unde găseşti informaţia, ci și ca pe un spațiu virtual în care contribui la rândul tău cu informații valoroase pentru ceilalți.

Una din modalităţile folosite de Learn(In) pentru o evoluţie continuă face referire la un program unic de învăţare de la egal la egal care le va permite tuturor să ia parte la proces, să se implice şi să împărtăşească informaţia.

Echipa LinkedIn a mai anunţat încă un instrument util, Manage(In), un program de învăţare bazat pe experienţă ce îi va ajuta pe managerii LinkedIn să devină mai performanţi la locul de muncă.

Vă las să aflaţi şi să învăţaţi mai multe din articolul următor Tranforming Ourselves Through Learn(In).

 

Comentarii (2)
  1. Ioana spune:

    Un articol excelent.
    Am gasit informatii asemanatoare si pe http://www.geocosbur.ro.
    Mult succes!

  2. Ioana Rijnetu spune:

    Multumesc frumos pentru aprecieri, Ioana. Din pacate, linkul trimis nu poate fi accesat. Toate cele bune!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Beneficiile non-financiare precum programul flexibil, lucrul de acasă și siguranța locului de muncă sunt unele dintre cele mai puternice instrumente ale angajatorilor pentru a atrage și reține talentele în organizația lor, potrivit ediției cu numărul 20 a Studiului Randstad Employer Brand, unde România a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv. În contextul schimbărilor generate […]

Detalii

Cum ar trebui să abordeze universitatea ta competiția în prezent și pe termen lung? Participă la evenimentul online gratuit, organizat de Access MBA pe 6 iulie. Discută, în cadrul unor conferințe video, cu reprezentanții școlilor de afaceri de top pentru a găsi școala la care visezi și demonstrează-ți abilitățile pentru admitere. În articolul său recent […]

Detalii

Performaceway, divizia de business a Grupului Yourway, adaugă în portofoliu său un nou serviciu, FIT YourSelf, de reconversie profesională destinat celor care își doresc o nouă direcție în carieră. Ca urmare a contextului socio-economic rezultat în urma pandemiei și care a afectat numeroase afaceri și, implicit, resursa umană, Performanceway a creat un nou program, FIT […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter