Secțiune susținută de

Învăţarea în organizaţii

Portal HR \ HR Pedia \ Învăţarea în organizaţii

În articolul de vinerea trecută, vorbeam despre o nouă metodă de a învăţa orice ne-am propune într-un timp foarte scurt. Vă amintiţi probabil de autorul american Tim Ferris şi filmuleţul video legat de arta gătitului, dar şi sfaturile extrase de acolo.

Indiferent dacă aţi încercat sau nu tehnica lui, eu aș vrea să revin la subiectul învăţare pentru că este, fără niciun dubiu, una din activitățile cele mai benefice pentru fiecare dintre noi. De fapt, învăţarea nu se termină niciodată, totul este să fim conștienți de ea și să ne străduim să facem acest proces cât mai eficient.

Azi vă invit să ne gândim la învăţarea în organizaţii. Dacă vi se pare că sună frumos doar în teorie și în planurile de training așternute pe hârtie, însă greu de pus în practică, aș vrea să vă conving că nu e deloc așa. O demonstrează iniţiativa echipei de dezvoltare şi învăţare globală de la LinkedIn şi noua lor platformă numită LearnIn.

Având ca motto: “Schimbă-te prin intermediul învățării”, Learn(In) promovează o cultură a învățării, un mediu în care pot fi aduse multe îmbunătățiri cu privire la modul în care lucrează oamenii. Platforma include numeroase resurse angajaților pentru a putea învăța, a se dezvolta și a crește. Acestea pot fi filmulețe video, tutoriale, traininguri cu instructori, cărți online și multe altele.

Mai exact, Learn(In) este un instrument nou, comun și accesibil tuturor, un „loc” unde oamenii pot împărtăşi experienţele lor, veni cu idei noi sau comunica cu ceilalţi colegi. Ce este important de reţinut este că Learn(In0 nu trebuie privită doar ca pe o platformă unde găseşti informaţia, ci și ca pe un spațiu virtual în care contribui la rândul tău cu informații valoroase pentru ceilalți.

Una din modalităţile folosite de Learn(In) pentru o evoluţie continuă face referire la un program unic de învăţare de la egal la egal care le va permite tuturor să ia parte la proces, să se implice şi să împărtăşească informaţia.

Echipa LinkedIn a mai anunţat încă un instrument util, Manage(In), un program de învăţare bazat pe experienţă ce îi va ajuta pe managerii LinkedIn să devină mai performanţi la locul de muncă.

Vă las să aflaţi şi să învăţaţi mai multe din articolul următor Tranforming Ourselves Through Learn(In).

 

Data articol: februarie 1, 2013

Îmi plac jocurile de cuvinte, sunt pasionată de HR, social media și tehnologie. Vorbesc moderat, însă prefer mai mult să ascult oamenii şi sunt foarte curioasă să descopăr permanent ceva nou. Creativă din fire, pot găsi destul de uşor soluții diferitelor probleme cărora le văd şi partea pozitivă. Cred în oameni şi în puterea lor de a se dezvolta.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam