Hot Now

Învăţarea în organizaţii

01 02 2013, Ioana Rijnetu , 2 comentarii, 4.845 afisari

În articolul de vinerea trecută, vorbeam despre o nouă metodă de a învăţa orice ne-am propune într-un timp foarte scurt. Vă amintiţi probabil de autorul american Tim Ferris şi filmuleţul video legat de arta gătitului, dar şi sfaturile extrase de acolo.

Indiferent dacă aţi încercat sau nu tehnica lui, eu aș vrea să revin la subiectul învăţare pentru că este, fără niciun dubiu, una din activitățile cele mai benefice pentru fiecare dintre noi. De fapt, învăţarea nu se termină niciodată, totul este să fim conștienți de ea și să ne străduim să facem acest proces cât mai eficient.

Azi vă invit să ne gândim la învăţarea în organizaţii. Dacă vi se pare că sună frumos doar în teorie și în planurile de training așternute pe hârtie, însă greu de pus în practică, aș vrea să vă conving că nu e deloc așa. O demonstrează iniţiativa echipei de dezvoltare şi învăţare globală de la LinkedIn şi noua lor platformă numită LearnIn.

Având ca motto: “Schimbă-te prin intermediul învățării”, Learn(In) promovează o cultură a învățării, un mediu în care pot fi aduse multe îmbunătățiri cu privire la modul în care lucrează oamenii. Platforma include numeroase resurse angajaților pentru a putea învăța, a se dezvolta și a crește. Acestea pot fi filmulețe video, tutoriale, traininguri cu instructori, cărți online și multe altele.

Mai exact, Learn(In) este un instrument nou, comun și accesibil tuturor, un „loc” unde oamenii pot împărtăşi experienţele lor, veni cu idei noi sau comunica cu ceilalţi colegi. Ce este important de reţinut este că Learn(In0 nu trebuie privită doar ca pe o platformă unde găseşti informaţia, ci și ca pe un spațiu virtual în care contribui la rândul tău cu informații valoroase pentru ceilalți.

Una din modalităţile folosite de Learn(In) pentru o evoluţie continuă face referire la un program unic de învăţare de la egal la egal care le va permite tuturor să ia parte la proces, să se implice şi să împărtăşească informaţia.

Echipa LinkedIn a mai anunţat încă un instrument util, Manage(In), un program de învăţare bazat pe experienţă ce îi va ajuta pe managerii LinkedIn să devină mai performanţi la locul de muncă.

Vă las să aflaţi şi să învăţaţi mai multe din articolul următor Tranforming Ourselves Through Learn(In).

 

Comentarii (2)
  1. Ioana spune:

    Un articol excelent.
    Am gasit informatii asemanatoare si pe http://www.geocosbur.ro.
    Mult succes!

  2. Ioana Rijnetu spune:

    Multumesc frumos pentru aprecieri, Ioana. Din pacate, linkul trimis nu poate fi accesat. Toate cele bune!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter