Hot Now

Jos ședințele, sus discuțiile

18 03 2011, Portal HR , Un comentariu, 6.609 afisari

Daca ati avut macar o data senzatia ca ziua de lucru va este obositor aglomerata de intalniri si sedinte a caror utilitate este minima sau inexistenta pentru performanta efectiva, inseamna ca v-ati pus si problema cum sa faceti sa nu lasati productivitatea (voastra si a celor din jur) sa fie afectata de acest fenomen atat de specific mediului traditional de munca.

Sedintele sunt unul din motivele pentru care se spune chiar ca nu muncim cand suntem la birou si consecintele asupra performantei nu intarzie sa apara daca dozele de astfel de „intalniri” depasesc un nivel minim pe care am indrazni chiar sa il numim de igiena.

Tim Ferris, in cartea sa The Four Hour Workweek, propune o abordare transanta: renuntati complet la sedinte. Mai mult decat atat, pledoaria sa e sustinuta cu exemple practice despre cum poti evita sa participi la sedinte ca angajat sau sa crezi ca ai nevoie de ele daca esti manager. Ca orice solutie extrema, insa, e foarte posibil ca abolirea completa a sedintelor sa duca la reactii de respingere.

Pentru ca am simtit ca de fapt cea mai utila ar fi o solutie la jumatatea drumului, articolul de pe Harvard Business Review pe care vi-l recomandam azi ne-a atras atentia si ne-a bucurat prin tonalitatea linistita si argumentata a solutiei pe care o propune: inlocuiti pe cat posibil sedintele cu discutii.

La prima vedere, poate sa para ca e vorba doar de trecerea de la formal la informal in comunicare, dar lucrurile sunt de fapt mult mai complexe (si nicidecum usoare, evident). Mai sunt si alte motive pentru care merita sa propuneti si sa participati la discutii si nu la sedinte:

1. Capacitatea discutiilor bune de a da facilita spontaneitatea pe taramul ideilor.

2. Potentialul creativ mai mare al discutiilor in comparatie cu sedintele monontone si previzibile.

3. Caracterul democratic, ideile se „plamadesc” impreuna si e putin probabil ca cineva sa se plictiseasca asa cum se intampla in prezentarile din sedinte.

Cu siguranta ca pentru manager una din marile provocari ale renuntarii la sedinte se leaga subtil de renuntarea la nevoia de control si de previzibil. Exista, insa, si pentru spaima aceasta un contrabalans mai mult decat util: discutiile activeaza gandirea cu partea dreapta a creierului si au sanse mai mari sa ajunga la rezultate consistente.

Citeste tot articolul Hold Conversations, Not Meetings si descopera cum poti incerca sa faci un experiment data viitoare cand simti ca ai nevoie de o sedinta.

Comentarii (1)
  1. […] citit într-un articol că ar trebui să renunțăm cu totul la şedinţe și să le înlocuim cu discuții. Păi, oare nu […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Talentul continuă să fie un element cheie, iar în noua realitate a muncii, capacitatea de a crea condiții colaborative pentru talente crește în importanță. Centrele de inovație importante continuă să se dezvolte și în afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferența între economii cu valoare adaugată mare și […]

Detalii

Majoritatea consumatorilor (83%) spun că firmele ar trebui să fie proactive și preocupate constant de politicile de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), iar 76% arată că vor întrerupe relația cu companii care nu tratează bine angajații, mediul înconjurător sau comunitatea în care își desfășoară activitatea, potrivit sondajului “Consumer Intelligence on ESG” realizat de […]

Detalii

Unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei vacanțe reușite sunt lecturile. Dacă nu v-ați hotărât încă ce să puneți în bagaj, avem noi câteva sugestii proaspăt ieșite din tipar. 1. Mentalitatea de cercetaș de Julia Galeff Despre carte: Când vine vorba despre convingerile oamenilor, știm că ei văd ce vor să vadă. Cu alte […]

Detalii

În perioada 6-15 iulie 2021, tineri din 10 țări europene explorează împreună care sunt abilitățile de care următoarele generații vor avea nevoie pentru a se adapta la joburile din viitor, în cadrul unei mobilități co-finanțate prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Zece organizații de tineret care activează la nivelul Uniunii Europene, Republica Macedoniei de Nord […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter