Hot Now

Karriere la Continental

11 12 2012, Cristi Ariton , Comenteaza, 3.210 afisari

Prin intermediul noii aplicaţii dedicată carierei, care poate fi descărcată gratuit din App Store, cei care vor să se angajeze au mai multe şanse să îşi găsească locul de muncă dorit în cadrul companiei Continental. Uşor de utilizat pe dispozitivele mobile de la Apple, aplicaţia prezintă cele mai recente oferte de angajare ale companiei, actualizate în timp real. Aplicaţia poate fi personalizată în funcţie de nivelul carierei, loc şi domeniu. Versiunea pentru Android este, în prezent, în curs de dezvoltare.” Aceste informaţii au fost prezentate la Hanovra pe 3 decembrie, de către Sehnaz Özden, Head of Corporate Employer Branding & Strategic Recruiting la Continental.

Statisticile despre utilizarea telefoanelor inteligente în căutarea unui loc de muncă sunt îndeajuns de optimiste încât să îi convingă pe angajatori să creeze aplicaţii sau versiuni mobile pentru site-urile de carieră. Continental Group a făcut acest pas prin aplicaţia Conti-Karriere.

Iată câteva concluzii în urma testării:

  • navigarea este pragmatică şi uşoară (site-ul de cariere al Continental este mai greoi, cu multe meniuri şi sub-meniuri).
  • aplicatia nu este atât de intuitivă pe cât se anunţă în comunicatul de presă (doar păstrează selectate ultimele criterii de căutare). Puteau, de exemplu, să introducă opţiunea „Aplică” atunci când fişierul cu descrierea jobului era deschis. Cam asta înseamnă „intuitiv” în limbaj HRist.
  • optiunile de share şi de contact sunt atent alese (+Xing).
  • pentru a aplica la un post vacant se recomandă folosirea formularului online (necesită cont) dar în documentele joburilor afişate de aplicaţie se menţionează o adresă de email pentru a fi trimis CV-ul şi numele unei persoane de contact.
  • Continental România nu are încă secţiune în aplicaţie şi nici joburi listate. Speram să apară cât de curând. Deasemenea, e binevenit şi un meniu în engleză.

Numărul soluţiilor tehnice pentru recrutare creşte de la lună la luna şi nu ne dorim altceva decât să fie folosite eficient pentru ca cei care îşi caută un loc de muncă să ajungă cât mai repede în ipostaza de angajaţi.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter