Hot Now

Lista recrutorului – de făcut în 2013

03 01 2013, Portal HR , Comenteaza, 6.304 afisari

Începutul de an este un moment propice pentru liste… 🙂 Din păcate, adesea lucrurile de pe liste rămân… pe liste, făcând efortul de prioritizare irelevant. Dacă, totuși, pe undeva în capul listei voastre este și dorința de a lucra mai eficient, vă propunem pentru azi un articol despre ce ar trebui să facă recrutorul în 2013, ca model/sursă de inspirație sau măcar ca o modalitate de a vă aduce aminte care sunt lucrurile/acțiunile care aduc valoare muncii pe care o faceți și vă ajută să aveți succes.

Ce ar trebui să faci ca recrutor în 2013?

1. Sa dai întotdeauna feedback/răspuns candidaților. Chiar dacă trimiți doar un e-mail, respectă-ți promisiunea de a reveni cu vești despre proiectul de recrutare în care este implicat fiecare din candidații cu care ai stat de vorbă. Ideal, după părerea noastră, este să îți stabilești o regulă simplă: telefon pentru cei pe care i-ai văzut la interviu, e-mail pentru cei cu care doar ai discutat teoretic despre proiect. Și, mai ales, stabilește corect nivelul de așteptări din partea candidatului. Spune-i când să se aștepte la un răspuns și pe ce cale va veni acesta… și, evident, respectă ce ai stabilit.

2. folosești toate mijloacele tehnice pe care le ai la dispoziție pentru a fi mai eficient în munca ta. Poate să fie vorba de utilizarea eficientă a unui ATS sau de postarea de anunțuri de joburi pe site-ul de cariere al companiei, de utilizarea paginii de Facebook etc. Important este să nu ignori niciunul din instrumentele care ar putea să îți facă munca mai ușoară.

3. pretinzi să fii tratat așa cum e corect. Impune-te ca un profesionist prin tot ceea ce faci și cere respect de la cei cu care interacționezi (prin atitudini/rezultatele pe care le oferi și, în general, prin calitatea muncii tale).

4. Să te pui în locul candidaților. Gândește din punctul lor de vedere, înțelege cum iau deciziile, ce îi influențeaza, de ce ar accepta sau refuza un post. Treci de partea lor și fă din procesul de recrutare unul de consiliere în carieră.

5. Să nu minți. Știm, s-ar putea să fie dificil, mai ales că, din postura de recrutor, ești întotdeauna la mijloc între candidat și client (extern sau intern). Dar propune-ți să spui lucrurile pe față și vei descoperi că, în timp, vei avea de câștigat.

Descoperă ce mai trebuie să pui pe lista de lucruri de făcut în 2013 citind tot articolul A Recruiter To-Do List for 2013.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter