Secțiune susținută de

Munca de acasa

Portal HR \ Opinia consultantului \ Munca de acasa

Am primit aceasta intrebare de la cititorii nostri de pe Unica.ro.

Ce munca as putea face la domiciliu in conditiile astea? Eu locuiesc intr-o zona rurala si aici nu poti lucra ca agent de vanzari produse cosmetice sau altceva fiindca oamenii nu au posibilitati materiale… As putea lucra utilizand calculatorul sau altele activitati ce nu implica vanzarea de produse… Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau chiar o solutie? Va multumesc.

Noi ii raspundem:

In functie de nivelul de cunoastere al limbilor straine pe care il aveti (si in special cel al limbii engleze) va puteti gandi la o munca la domiciliu de genul activitatilor existente in platforma www.elance.com. Din pacate, la noi fenomenul acesta este mai putin raspandit, dar, cu ajutorul noilor mijloace de comunicare, prestarea unor servicii pentru beneficiari din afara tarii poate deveni realitate. De la servicii de traducere la editare de texte sau servicii mai specializate de web design, pana la secretariat virtual etc, optiuni exista si merita explorate.

Pe plan local, puteti incerca o cercetare pe internet pentru a identifica magazine virtuale. Intotdeauna astfel de site-uri au nevoie de personal de suport pentru introducerea produselor in magazin si administrarea comenzilor, activitati care pot fi derulate cu succes de acasa.

Daca aveti abilitati deosebite si recunoscute de scriere creativa, puteti incerca si ceea ce in vest se numeste Ghostwriting. Meseria este la inceput la noi, dar e posibil ca un efort constant in acest sens sa va aduca in timp o baza de clienti suficienta pentru un trai decent.

Data articol: decembrie 2, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam