Secțiune susținută de

Pe tine cine te inspiră?

Portal HR \ Opinia consultantului \ Pe tine cine te inspiră?

 Nu suntem de acord cu ideea că doar cei care lucrează în meserii creative au nevoie de inspirație. Nu credem că doar scriitorii experimentează ceea ce este cunoscut sub denumirea de „writer’s block„.

Câți dintre noi nu ne trezim dimineața cu senzația de „ziua cârtiței”, cu nevoia acută de a încerca/vedea/experimenta ceva nou? Și de câte ori nu așteptăm ca mediul (fie că este vorba de viața profesională sau de cea personală) să ne ofere ceea ce ne lipsește? Ce facem ca să ne asigurăm că „diferitul” nu ne ocolește?

Pentru că ne punem adesea întrebările acestea (dar și multe, multe altele :-)), ne-am gândit să vă oferim azi câteva din sursele noastre de inspirație cu un singur amendament: trebuie utilizate în doze FOARTE MARI!

1. Amazers.org își propune să adune cât mai multe profile de oameni care fac lucrurile altfel, care se redescoperă schimbând ceea ce fac din punct de vedere profesional, care merg pe drumuri mai puțin „bătătorite”, care își fac o misiune din a-i inspira și pe ceilalți să schimbe și să se schimbe. Rezultatul este cu adevărat… uimitor.

2. Humans of New York este un proiect inițiat în vara lui 2010. Ideea de la care a pornit a fost aceea de a crea o galerie fotografică a celor 10.000 de locuitori ai New York-ului. Rezultatul este mai mult decât fotografic. Site-ul este o colecție fascinantă de povești despre bucurie, disperare, așteptare, speranță, dependență, spaimă… continuați voi lista. De fapt, poate că mai potrivit decât termenul „povești” este să folosim sintagma „bucăți de viață”.

3. Decât o revistă nu mai are, sperăm, nevoie de nicio introducere. Citiți pentru început 1 – 2 articole. Dă dependență, dar una bună.

4. Interviurile cu career renegades sau cu cei care, dincolo de spațiul biroului, găsesc energia și entuziasmul de a face altfel de lucruri și de a le face… altfel.

Lista cu sursele noastre de inspirație este, evident, una mult mai lungă. Dar azi o să ne oprim aici, nu înainte de a vă recomanda și prezentarea TED a lui Elizabeth Gilbert.

„Nu te lăsa intimidat. Fă-ți treaba. Continuă să faci ceea ce trebuie, indiferent de ce se întâmplă în jur. Dacă treaba ta este să dansezi, atunci dansează. Dacă inspirația divină responsabilă de persoana ta decide să te lase să surprinzi vreun fel de miracol, măcar timp de o secundă pe parcursul efortului tău de a dansa, atunci ‘Ole!’ Și, dacă asta nu se întâmplă, continuă oricum să dansezi. Și, oricum, ‘Ole!’ Cred în asta și mai cred că trebuie să îi învăți și pe alții să facă asta. ‘Ole!’ oricum, pentru simplul fapt că ai continuat să fii la fel de pasionat și de încăpățânat ca să faci în continuare ce ai de făcut.” (Elizabeth Gilbert)

 

Pe tine cine și ce te inspiră?

 

Data articol: octombrie 18, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam