Hot Now

Pe tine cine te inspiră?

18 10 2013, Portal HR , Comenteaza, 4.885 afisari

 Nu suntem de acord cu ideea că doar cei care lucrează în meserii creative au nevoie de inspirație. Nu credem că doar scriitorii experimentează ceea ce este cunoscut sub denumirea de „writer’s block„.

Câți dintre noi nu ne trezim dimineața cu senzația de „ziua cârtiței”, cu nevoia acută de a încerca/vedea/experimenta ceva nou? Și de câte ori nu așteptăm ca mediul (fie că este vorba de viața profesională sau de cea personală) să ne ofere ceea ce ne lipsește? Ce facem ca să ne asigurăm că „diferitul” nu ne ocolește?

Pentru că ne punem adesea întrebările acestea (dar și multe, multe altele :-)), ne-am gândit să vă oferim azi câteva din sursele noastre de inspirație cu un singur amendament: trebuie utilizate în doze FOARTE MARI!

1. Amazers.org își propune să adune cât mai multe profile de oameni care fac lucrurile altfel, care se redescoperă schimbând ceea ce fac din punct de vedere profesional, care merg pe drumuri mai puțin „bătătorite”, care își fac o misiune din a-i inspira și pe ceilalți să schimbe și să se schimbe. Rezultatul este cu adevărat… uimitor.

2. Humans of New York este un proiect inițiat în vara lui 2010. Ideea de la care a pornit a fost aceea de a crea o galerie fotografică a celor 10.000 de locuitori ai New York-ului. Rezultatul este mai mult decât fotografic. Site-ul este o colecție fascinantă de povești despre bucurie, disperare, așteptare, speranță, dependență, spaimă… continuați voi lista. De fapt, poate că mai potrivit decât termenul „povești” este să folosim sintagma „bucăți de viață”.

3. Decât o revistă nu mai are, sperăm, nevoie de nicio introducere. Citiți pentru început 1 – 2 articole. Dă dependență, dar una bună.

4. Interviurile cu career renegades sau cu cei care, dincolo de spațiul biroului, găsesc energia și entuziasmul de a face altfel de lucruri și de a le face… altfel.

Lista cu sursele noastre de inspirație este, evident, una mult mai lungă. Dar azi o să ne oprim aici, nu înainte de a vă recomanda și prezentarea TED a lui Elizabeth Gilbert.

„Nu te lăsa intimidat. Fă-ți treaba. Continuă să faci ceea ce trebuie, indiferent de ce se întâmplă în jur. Dacă treaba ta este să dansezi, atunci dansează. Dacă inspirația divină responsabilă de persoana ta decide să te lase să surprinzi vreun fel de miracol, măcar timp de o secundă pe parcursul efortului tău de a dansa, atunci ‘Ole!’ Și, dacă asta nu se întâmplă, continuă oricum să dansezi. Și, oricum, ‘Ole!’ Cred în asta și mai cred că trebuie să îi învăți și pe alții să facă asta. ‘Ole!’ oricum, pentru simplul fapt că ai continuat să fii la fel de pasionat și de încăpățânat ca să faci în continuare ce ai de făcut.” (Elizabeth Gilbert)

 

Pe tine cine și ce te inspiră?

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter