Hot Now

Pe tine cine te inspiră?

18 10 2013, Portal HR , Comenteaza, 4.321 afisari

 Nu suntem de acord cu ideea că doar cei care lucrează în meserii creative au nevoie de inspirație. Nu credem că doar scriitorii experimentează ceea ce este cunoscut sub denumirea de „writer’s block„.

Câți dintre noi nu ne trezim dimineața cu senzația de „ziua cârtiței”, cu nevoia acută de a încerca/vedea/experimenta ceva nou? Și de câte ori nu așteptăm ca mediul (fie că este vorba de viața profesională sau de cea personală) să ne ofere ceea ce ne lipsește? Ce facem ca să ne asigurăm că „diferitul” nu ne ocolește?

Pentru că ne punem adesea întrebările acestea (dar și multe, multe altele :-)), ne-am gândit să vă oferim azi câteva din sursele noastre de inspirație cu un singur amendament: trebuie utilizate în doze FOARTE MARI!

1. Amazers.org își propune să adune cât mai multe profile de oameni care fac lucrurile altfel, care se redescoperă schimbând ceea ce fac din punct de vedere profesional, care merg pe drumuri mai puțin „bătătorite”, care își fac o misiune din a-i inspira și pe ceilalți să schimbe și să se schimbe. Rezultatul este cu adevărat… uimitor.

2. Humans of New York este un proiect inițiat în vara lui 2010. Ideea de la care a pornit a fost aceea de a crea o galerie fotografică a celor 10.000 de locuitori ai New York-ului. Rezultatul este mai mult decât fotografic. Site-ul este o colecție fascinantă de povești despre bucurie, disperare, așteptare, speranță, dependență, spaimă… continuați voi lista. De fapt, poate că mai potrivit decât termenul „povești” este să folosim sintagma „bucăți de viață”.

3. Decât o revistă nu mai are, sperăm, nevoie de nicio introducere. Citiți pentru început 1 – 2 articole. Dă dependență, dar una bună.

4. Interviurile cu career renegades sau cu cei care, dincolo de spațiul biroului, găsesc energia și entuziasmul de a face altfel de lucruri și de a le face… altfel.

Lista cu sursele noastre de inspirație este, evident, una mult mai lungă. Dar azi o să ne oprim aici, nu înainte de a vă recomanda și prezentarea TED a lui Elizabeth Gilbert.

„Nu te lăsa intimidat. Fă-ți treaba. Continuă să faci ceea ce trebuie, indiferent de ce se întâmplă în jur. Dacă treaba ta este să dansezi, atunci dansează. Dacă inspirația divină responsabilă de persoana ta decide să te lase să surprinzi vreun fel de miracol, măcar timp de o secundă pe parcursul efortului tău de a dansa, atunci ‘Ole!’ Și, dacă asta nu se întâmplă, continuă oricum să dansezi. Și, oricum, ‘Ole!’ Cred în asta și mai cred că trebuie să îi învăți și pe alții să facă asta. ‘Ole!’ oricum, pentru simplul fapt că ai continuat să fii la fel de pasionat și de încăpățânat ca să faci în continuare ce ai de făcut.” (Elizabeth Gilbert)

 

Pe tine cine și ce te inspiră?

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 3 și 4 Noiembrie, peste 5000 de programatori, pasionați de tehnologie, profesioniști IT, manageri și nume importante din mediul IT românesc vor lua parte la unul dintre cele mai așteptate evenimente IT&C din România. DevCon Live 2021 pregătește cea de-a doua ediție virtuală cu o agendă tehnică ce însumează 9 conferințe, peste 50 de […]

Detalii

Potrivit Accace România, una dintre principalele companii de consultanță de afaceri și externalizare servicii din Europa Centrală și de Est, în topul industriilor care au încheiat cele mai multe contracte de telemuncă în ultimul an și jumătate s-au aflat industria de IT, firmele de consultanță și cele din domeniul bancar. Compania estimează că în contextul […]

Detalii

Angajații români care au fost nevoiți să lucreze mai mult de acasă în ultimele 18 luni din cauza pandemiei de COVID-19 doresc să revină la birou, în condițiile în care mai mult de jumătate dintre aceștia asociază revenirea la birou cu „întoarcerea la normalitate” și resimt lipsa socializării cu colegii, potrivit studiului ”Back to the […]

Detalii

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter