Hot Now

Plictiseala generației X

25 02 2014, Portal HR , Comenteaza, 3.510 afisari

Vorbim atât de mult în ultima vreme despre generația Y, încât îi uităm adesea pe cei din generația X (născuți între anii 60 și 80), cu alte tipare de gândire și motivaționale, cu priorități diferite și care riscă, în lipsa atenției organizațiilor să devină demotivați și, evident, neperformanți.

Articolul de pe Recruiter.com pe care vi-l recomandăm azi ne atrage atenția asupra câtorva aspecte care trebuie avute în vedere când vine vorba de modalitățile de creștere a nivelului de implicare pentru cei din generația X.

Este vorba de:

1. Importanța familiei

Pentru această generație, familia este adesea pe primul loc (sau tinde să se mute pe primul loc, cel puțin asta este părerea noastră). Soluția ar fi să li se ofere posibilitatea de a lucra și din alte spații decât cel al biroului, de exemplu. În plus, pe măsură ce acumulează ani de muncă și experiență, au nevoie de o libertate mai mare și de teren liber pentru a-și asuma responsabilități (aviz managerilor).

2. Respectul se câștigă

În plus, un titlu/o poziție superioară vine doar ca o consecință a performanței. Și da, respectul (căci de la el am pornit) este ceva ce se câștigă în timp.

3. Siguranță și/sau loialitate?

Cele două nu mai sunt deloc pe același loc, mai ales de când cu criza. Cei din generația X nu mai percep siguranța ca fiind doar consecința unui loc de muncă stabil. Competențele și experiențele acumulate le permit să își mute loialitatea de la nivel de companie la nivel de echipă, cu consecințe ușor de înțeles pentru nivelele de retenție ale organizațiilor în care activează.

Descoperiți de ce și cum să acordați atenție acestei importante resurse organizaționale, citind tot articolul How to Thrill the Cynical Generation.

Aflați mai multe despre cum gândește generația X și în acest articol: Generation X And The New Frugality.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter