Hot Now

Pot face mai multe lucruri decat inainte

20 04 2011, Portal HR , Un comentariu, 9.434 afisari

Traseul profesional la Oanei Stincel este unul de invidiat. Functiile pe care le-a avut in cei  16 ani de ”multinationale” au fost in zona Marketing si Trade Marketing: ultima fiind de Director Marketing la Pepsi Americas, inainte de asta Commercial Manager si Trade Marketing Manager in cadrul Kraft Foods Romania, iar si mai inainte Trade Marketing Manager Elite, unde venea de la British American Tobacco.

Oana a renuntat insa de cateva luni la cariera de profesionist in marketing pentru a fi mama full-time (are 2 fete) si antrenor de volei pentru copii. In rest, mai joaca volei (in divizia B), este studenta la ANEFS, este membru fondator al Asociatiei Scoala Impreuna, membru in Consiliul de Administratie si membru in Comisia de Evaluare a Calitatii Invatamantului la scoala Lucian Blaga din orasul unde a decis sa locuiasca cu familia si sef de santier la propria casa (acum in etapa de finisaje).

De ce si de unde aceasta schimbare? Pentru ca ne-a mirat/intrigat/incantat si pentru ca ne-a semanat teribil de mult cu ceea ce ne-am obisnuit sa numim career renegade, am rugat-o sa ne raspunda la cateva intrebari.

 

Cum ti-a venit ideea sa faci o schimbare atat de mare in cariera?

Timpul pe care il dedicam muncii ocupa  foarte foarte mult in balanta work/life, si – in ciuda eforturilor de a optimiza/eficientiza/simplifica lucrurile – parca intensitatea crestea tot mai mult, obturand incetul cu incetul luminita de la capatul tunelului. Si nu e vorba doar de timp, dar si de energie si neuroni. Asadar am tras concluzia ca, atata timp cat voi ramane in aceeasi hora, voi juca la intensitate maxima. Nimic rau in a munci mult. Insa doua sufletele mici si frumoase – fetele mele-  ma asteptau zi de zi, dornice sa schimbe o vorba cu mine si mai ales dornice sa petreaca timp cu mine. Cu maxima vinovatie, tot amanam momentul, pe motiv ca … am de lucru chiar si acasa, desi veneam seara de la birou. Stiam insa ca ele nu ma pot astepta la nesfarsit. Ele cresc. Mara are 10 ani, iar Alexandra 6. Acum au cea mai mare nevoie de mama lor.

Asadar ideea a fost indusa de dorinta de a schimba radical situatia inspre binele copiilor. Uitandu-ne in jur, am realizat ca nu trebuie sa schimb firma la care lucrez –  am mai facut asta si  stiu ca as fi muncit la fel de sarguincios la oricare alta firma – ci trebuie sa schimb stilul de viata si mediul in care traim.

Care au fost pasii pe care i-ai facut pentru a lua decizia de schimbare? Ce te-a ajutat sa iei decizia (carti, idei, oameni)?

Sotul meu  – si cel mai mare sustinator al meu – a fost acela care m-a ajutat sa vad mai clar si sa reasez prioritatile intr-o noua ordine. El este un om minunat, cu un imens bagaj sufletesc. Odata ce am discutat despre “ce-ar fi sa…” nu ne-a trebuit mult pana sa intelegem ca asta este ceea ce ne dorim de fapt pentru noi si fetele noastre. Am ales locul lui de bastina – orasul Ocna Mures – pentru ca aici viata pare sa ofere exact ceea ce cautam: liniste, aer curat, hrana sanatoasa, bun simt si oameni minunati.

Cum au reactionat cei din jur, cunoscutii, familia cand le-ai impartasit dorinta si ideile tale?

Aproape toti au fost socati. Schimbarea era prea mare! “Cum sa renunti la ce aveti aici, la cariera “in glorie” si la stilul de viata pe care l-ati cladit cu atata truda?” “Ce vei face tu acolo?” “Ce curaj nebun!”

Insa familia si adevaratii prieteni, cei care tin cu adevarat la noi, au realizat repede ca de fapt, nu facem altceva decat sa ne oferim o noua sansa la o viata mai frumoasa si apoi au devenit sustinatori ai ideii.

Pe cine te-ai bazat cel mai mult in acest demers si de unde ti-a venit curajul?

Cel mai mult m-am bazat pe Marius, sotul meu, care imi da curaj in tot ce fac. Si pe puterea mea de adaptare la nou.

Apoi eram impacata cu faptul ca toata truda mea de pana atunci avea deja o finalitate. Reusisem sa formez o echipa foarte buna  de marketing; oameni frumosi, cu inima mare, atitudine, minti ascutite si putere de munca. Ma uit in urma cu placere si mandrie si stiu ca vor face lucruri bune mai departe. Le doresc mult succes.

Ce ai aflat despre tine in experienta asta?/ Cum te-a schimbat experienta asta?

Am aflat ca pot face mult mai multe lucruri decat inainte – desi nu credeam ca mai e loc 🙂 – fara dureri de cap, cu zambetul pe buze si convingerea ca maine am o noua ocazie sa mai fac ceva nou.

Am aflat ca pot folosi ceea ce am invatat si in alt mod. Si imi place.

Am aflat ce frumos e sa fii mama in timp real. Si ce frumos evolueaza copiii cand mama e prezenta in viata lor pas cu pas.

Am aflat ce bine e sa am timp sa ma intalnesc cu prieteni si sa savuram pe indelete, fara graba, o cana de poveste – fara Facebook, doar face-to-face.

Ce ii sfatuiesti pe cei care vor sa isi schimbe radical cariera?

Sa cuteze. Abia atunci vor intelege ce erau sa piarda!

Comentarii (1)
  1. Albu Gabriel spune:

    O alegere corecta, intrun mediu de zi cu zi tot mai alert si prins in iluzii…Keep the faith 🙂

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter