Hot Now

Probleme legale în recrutarea prin social media

06 12 2011, Cristiana Constantinescu , Comenteaza, 3.679 afisari

În cadrul primei Conferințe despre recrutarea prin Social Media, organizată de BestJobs pe 29 noiembrie,  s-a discutat și despre problemele legale din social media. S-a pus accent pe legitimitatea accesării datelor, scopul postării datelor în social media sau discriminarea candidaților din cauza informațiilor postate în social media.

Instrumente care pot proteja angajatorul

Cadrul legislativ care să ne protejeze de problemele legate de expunerea în rețelele sociale nu e foarte bine conturat. Există Legea 53/2003 și Legea 677/2001, pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

În cadrul Conferinței BestJobs, Anca Vătășoiu (Avocat, Practica de Dreptul Muncii, NNDKP) a enumerat câteva instrumente interne care pot ajuta angajatorul: contractul colectiv de muncă, statutul de personal, regulamentul intern și politica de recrutare.

Cum folosim datele din social media în procesul de recrutare?

Aici intervine legitimitatea accesării datelor versus scopul postării datelor în social media. Datele culese de pe profilul candidaților ar putea crea probleme de protecție a datelor. Dacă utilizatorul are contul “la vedere”, nu înseamnă că acesta și-a dat consimțământul în sensul utilizării acestor date pentru recrutare. Scopul postării pe rețelele de socializare este altul, nu recrutarea.

În ceea ce privește colectarea,  stocarea, transferul de date ale salariaților cu caracter personal, trebuie respectate formalitățile cerute de lege. Iar legea spune că e necesar consimțământul salariatului, a mai arătat Anca Vătășoiu.

Discriminarea candidaților

Dacă este dovedită, excluderea unui candidat prin criterii de selecție discriminatorii atrage daune morale. În social media însă, riscul discriminării este redus, pentru că, cel mai probabil, candidații nu vor fi conștienți de acest lucru. Nu se poate dovedi că un candidat nu a fost luat în considerare pentru că a postat pe un site de socializare ceva care a deranjat potențialul angajator. În acest context, rămâne la latitudinea persoanei care face recrutarea să stabilească ce înseamnă “deranjant”.

Informațiile preluate din social media trebuie filtrate foarte bine și luate în considerare numai acele aspecte care interferează direct cu jobul, nu și cele subiective.

Și nu uitați că atunci când spunem „social media”, nu spunem automat Facebook. Rețele de socializare reprezintă și LinkedIn, Google+, Twitter, Hi5, MySpace, bloguri, comunități virtuale sau alte website-uri.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter