Secțiune susținută de

Raspunsul dupa interviu

Portal HR \ Opinia consultantului \ Raspunsul dupa interviu

Mariana ne-a intrebat:

Daca participi la un interviu, indiferent ca este o companie de recrutare sau o firma, trebuie sa primesti un raspuns? Si in cat timp ar tebui sa primesti acel raspuns? Daca este o companie de Executive Search trebuie sa dea un raspuns sau nu?

Noi ii raspundem:

Nu e prima data cand abordam acest subiect pe PortalHR, dar ne bucuram de fiecare data cand avem ocazia sa o facem. Am mai spus-o si o repetam: daca ar exista un cod de buna practica profesionala (a se citi de etica) al recrutorului, in el ar trebui sa apara categoric mentiunea referitoare la obligativitatea raspunsului dupa interviu.

Indiferent de instanta care face evaluarea, candidatul este indreptatit sa primeasca un raspuns in intervalul de timp stabilit anterior de comun acord. Regulile de bun simt ale interviului subliniaza de altfel faptul ca evaluatorul trebuie sa ofere informatia despre termenul limita pentru raspuns la finalul interviului.

In ceea ce priveste intervalul de timp in care ar trebui sa apara acest raspuns, el poate varia destul de mult in functie de complexitatea procesului de recrutare, numarul de candidati evaluati, etapele procesului etc. In principiu ar fi nu doar politicos dar si eficient ca la maxim 2 saptamani de la interviu candidatul sa primeasca macar un „update” daca nu un raspuns final, macar o informatie despre etapa in care se afla procesul de recrutare si o estimare a timpului necesar pana la finalizare si pana la luarea deciziei.

Data articol: mai 6, 2011

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam