Hot Now

Recrutarea mobilă – o aplicație nouă a companiei Marriott

15 04 2013, Portal HR , Comenteaza, 3.021 afisari

Teoretic, orice organizaţie ar trebui să fie conştientă de faptul că are nevoie de un brand de angajator puternic care să o ajute să aibă un avantaj în faţa competitorilor în războiul talentelor, dar şi succes în procesele de recrutare sau training, managementul talentelor sau al performanţelor.

Am mai vorbit pe PortalHR despre utilitatea şi importanţa unui brand puternic pentru o companie și despre paşii care trebuie parcurşi pentru ca organizația să fie în permanenţă conectată la realitate.  În plus, deoarece petrecem foarte mult timp în zona online, investirea unor resurse importante într-o platormă de recrutare mobilă devine o necesitate. Dacă avem în vedere statisticile despre utilizarea telefoanelor inteligente sau a tabletelor pentru căutarea unui loc de muncă, este de înţeles motivaţia multor companii de a găsi resursele necesare pentru a crea/dezvolta aplicaţii sau versiuni mobile pentru site-urile de carieră. Mai mult decât atât, trebuie să înțelegem faptul că această concentrare pe strategia de recrutare mobilă reprezintă o investiție în viitor și va ajuta un brand de angajator puternic să se diferențieze pe piața muncii și să atragă cele mai performante talente în organizația sa.

Optimizarea secțiunii de carieră a site-ului pentru partea mobilă este una din etapele implementării unei strategii de recrutare mobilă, după cum o demonstrează și studiul de caz despre inițiativele companiei Sodexo în această zonă nouă pentru HR.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandăm astăzi face referire la bine-cunoscuta companie hotelieră Marriott, care a mai făcut un pas în recrutarea mobilă prin lansarea recentă a unei aplicaţii noi numită “Marriott Jobs in Europe”. Compania a trecut printr-un proces de rebranding a secțiunii mobile de carieră încă de anul trecut, permițându-le  astfel tuturor celor interesați să acceseze site-ul cu ofertele de joburi și informații despre carieră de pe telefonul mobil.

Aplicația anunțată în urmă cu câteva zile vizează utilizatorii de tabletă iPad, aflați în Europa și în căutarea unei noi oportunități profesionale. Aplicația “Marriott Jobs in Europe” este disponibilă în 4 limbi străine: engleză, franceză, germană și rusă și targetează în mod special tinerii.

Pentru a-și atrage publicul țintă, versiunea mobilă a site-ului de cariere dispune de o interfață ușor de folosit, atractivă, cu focus pe partea vizuală, prin prezentarea unor filmulețe care consolidează brandul de angajator, dar și o listă a joburilor vacante din companie.

Pentru mai multe informații despre schimbările făcute de compania Marriott și despre această aplicație nouă, vă recomandăm să citiți întreg articolul New App Features Life at Marriot’s Jobs in Europe.  

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter