Hot Now

Resurse video pentru training și dezvoltare

27 01 2012, Portal HR , Comenteaza, 4.836 afisari

În condițiile actuale în care bugetele de la resurse umane sunt semnificativ reduse, multe organizații aleg, din păcate, să își atingă obiectivul reducerii costurilor prin renunțarea (parțială sau totală) la ceea ce înseamnă efort adaptat de training și dezvoltare.

Din păcate, moralul, angajamentul și, implicit, performanța angajaților au și vor avea mult de suferit. Pentru organizațiile care reușesc să anticipeze acest lucru, strategia de training și dezvoltare nu dispare, dar îmbracă „straie noi”. Dacă nu există suficiente fonduri pentru a apela la furnizori externi de training în clasă (sau se face acest lucru doar pentru anumite seturi de competențe), există însă soluții e-learning al căror impact benefic la nivel de rezultate de business este dovedit, există coaching și mentoring, există învățarea mobilă și un accent crescut pe abilitatea managerului de a-și dezvolta/crește oamenii.

Pentru azi, ziua resurselor, ne propunem să venim cu câteva recomandări pentru îmbogățirea unui proces de dezvoltare (fie că este vorba de manageri sau de executanți). Este vorba de sugestii punctuale pe diferite teme cheie. Acestea pot îmbrăca forma unor texte inspirate/ inspiraționale sau, și mai de impact, pot fi concepute sub forma unor filmulețe demonstrative.

Iată un exemplu:

Și colecțiile care ne-au atras atenția:

1. Colecția de sugestii pentru manager (Cum să procedezi când un membru al echipei nu vorbește, Cum să procedezi când te lovești de comportamente dificile/neplăcute, Cum să porți o conversație cu curaj, Cum să calmezi clienții dificili, Coaching individual, Sugestii pentru procesul de coaching etc.)

2. Colecția de sugestii pentru traineri (Cum să stabilești obiectivele training-ului, Cum să îți organizezi materialul de curs etc.)

3. Colecția de sugestii pentru customer service (Cum să creezi o primă impresie bună, Tonul vocii etc.)

4. Colecția de sugestii pentru interacțiunea cu un client dificil (Cum să abordezi un client care le știe pe toate, Cum să calmezi clienții dificili, Cum să spui NU politicos).

În opinia noastră, marele avantaj al acestei modalități de transmitere a informației este că reușește să redea esențialul într-o manieră care are șanse mari să facă eficient transferul  de cunoștințe. Atenție însă! De la cunoștințe la practică mai este un drum lung de parcurs.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter