Secțiune susținută de

Resurse video pentru training și dezvoltare

Portal HR \ HR Pedia \ Resurse video pentru training și dezvoltare

În condițiile actuale în care bugetele de la resurse umane sunt semnificativ reduse, multe organizații aleg, din păcate, să își atingă obiectivul reducerii costurilor prin renunțarea (parțială sau totală) la ceea ce înseamnă efort adaptat de training și dezvoltare.

Din păcate, moralul, angajamentul și, implicit, performanța angajaților au și vor avea mult de suferit. Pentru organizațiile care reușesc să anticipeze acest lucru, strategia de training și dezvoltare nu dispare, dar îmbracă „straie noi”. Dacă nu există suficiente fonduri pentru a apela la furnizori externi de training în clasă (sau se face acest lucru doar pentru anumite seturi de competențe), există însă soluții e-learning al căror impact benefic la nivel de rezultate de business este dovedit, există coaching și mentoring, există învățarea mobilă și un accent crescut pe abilitatea managerului de a-și dezvolta/crește oamenii.

Pentru azi, ziua resurselor, ne propunem să venim cu câteva recomandări pentru îmbogățirea unui proces de dezvoltare (fie că este vorba de manageri sau de executanți). Este vorba de sugestii punctuale pe diferite teme cheie. Acestea pot îmbrăca forma unor texte inspirate/ inspiraționale sau, și mai de impact, pot fi concepute sub forma unor filmulețe demonstrative.

Iată un exemplu:

Și colecțiile care ne-au atras atenția:

1. Colecția de sugestii pentru manager (Cum să procedezi când un membru al echipei nu vorbește, Cum să procedezi când te lovești de comportamente dificile/neplăcute, Cum să porți o conversație cu curaj, Cum să calmezi clienții dificili, Coaching individual, Sugestii pentru procesul de coaching etc.)

2. Colecția de sugestii pentru traineri (Cum să stabilești obiectivele training-ului, Cum să îți organizezi materialul de curs etc.)

3. Colecția de sugestii pentru customer service (Cum să creezi o primă impresie bună, Tonul vocii etc.)

4. Colecția de sugestii pentru interacțiunea cu un client dificil (Cum să abordezi un client care le știe pe toate, Cum să calmezi clienții dificili, Cum să spui NU politicos).

În opinia noastră, marele avantaj al acestei modalități de transmitere a informației este că reușește să redea esențialul într-o manieră care are șanse mari să facă eficient transferul  de cunoștințe. Atenție însă! De la cunoștințe la practică mai este un drum lung de parcurs.

Data articol: ianuarie 27, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam