Hot Now

Schneider Electric o numește pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice-President Europe Operations

06 09 2023, Portal HR , Comenteaza, 122 afisari

Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet în funcția de Executive Vice President of Europe Operations, începând din septembrie 2023.

În noul ei rol, Gwenaelle va fi responsabilă de întregul portofoliu de business al Schneider Electric în operațiunile europene, urmărind contribuția companiei la dezvoltarea agendei UE pentru accelerarea transformării ecologice și digitale a Europei.

Gwenaelle s-a alăturat Schneider Electric în 2021 în calitate de Senior-Vice President Corporate Strategy, înainte de a intra în Comitetul executiv în calitate de Chief Strategy and Sustainability Officer.

Înainte de a se alătura Schneider Electric, Gwenaelle a lucrat la ENGIE (fostă GDF SUEZ) în diferite roluri, de la Senior Vice-President of European and Regulatory affairs, până la conducerea operațiunilor legate de energia din surse regenerabile. În ultimul său rol, ea a făcut parte din Comitetul executiv al ENGIE, fiind Chief Executive Officer al ENGIE America de Nord și responsabilă pentru energiile din surse regenerabile la nivel Mondial.

Gwenaelle și-a început cariera la Centrul Național pentru Cercetare Științifică din Franța și la Comisia pentru Energie Atomică din Franța, înainte de a se alătura Băncii Mondiale la Washington D.C. în funcția de consultant. Ea a lucrat, de asemenea, pentru serviciul prim-ministrului francez în cadrul Secretariatului General pentru Afaceri Europene cu responsabilități asupra problemelor legate de energie și competitivitate, dar a fost și consilier în domeniul energiei și schimbărilor climatice pentru diverși miniștri.

Gwenaelle este în Consiliul de administrație al Air France-KLM din mai 2021. Ea deține o diplomă în fizică și chimie de la Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay, o diplomă postuniversitară în chimie moleculară de la Ecole Polytechnique din Franța și o diplomă de inginerie de la Corps des Ponts et Chaussées. De asemenea, a fost nominalizată în categoria „Young Global Leader” de către Forumul Economic Mondial.

Gwenaelle se va muta din Statele Unite în Europa o data cu numirea ei în noua funcție.

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter