Secțiune susținută de

Scurtă scrisoare de intenție

Portal HR \ Actual \ Scurtă scrisoare de intenție

“Lasă-ți problemele personale la ușa biroului.”

Nu știu îndemn mai imposibil de urmat. Și, chiar de îndemnul devine posibil de urmat – printr-un soi de intervenție aproape chirurgicală asupra minții și sufletului nostru – la ce bun? Pentru a lăsa problemele la ușa biroului, acolo trebuie să-ți lași și visele. Și emoțiile.

Și astfel, intri în birou sub forma unei jumătăți-de-om.

Oare cât de bine, mult si performant pot munci niște jumătăți-de-oameni? Și, mai ales, pentru cât timp?

Companiile se deosebesc din ce în ce mai puțin și mai greu între ele; pachetele salariale, birourile, multe dintre obiceiuri devin din ce în ce mai asemănătoare; odată ce ai învățat “limba corporatistă” într-un loc, e aproape imposibil să nu te descurci în celelalte. Odata ce ai învățat cam care este “prețul tău pe piață”, este aproape imposibil să nu reușești să te “vinzi la pretul corect”, în altă parte.

Știu, cu toții încercăm să găsim acele lucruri care la noi sunt altfel decât la alții. Cu toții încercăm să le scoatem în evidență pentru a seduce acei oameni pe care ni-i dorim alături. Dar suntem realmente seducători? Acele lucruri “altfel” sunt realmente altfel?

Cred cu sinceritate că viitorul aparține acelor companii care-și vor pune serios și cinstit întrebările astea și-și vor răspunde la fel de serios și cinstit, iar apoi vor face ceva cu răspunsurile găsite.

Cred cu sinceritate că viitorul aparține acelor companii care vor alege să lucreze cu oameni intregi și nu cu jumătăți-de-oameni.

Nu cred că știu cu precizie cum se construiește cultura companiei căreia îi aparține viitorul. Nu cred că am deja toate competențele, instrumentele si cunoștințele necesare. Nu cred că am depășit chiar toate barierele personale, toată rezistența la schimbare din mine, și nu cred că sunt lipsită de prejudecăți și idei limitante. Cu toate astea, cred că mă calific pentru job.

“Doresc să vă mulțumesc pentru timpul și interesul acordat candidaturii mele și sunt convinsă că în cadrul unui interviu vă puteți convinge de calitățile profesionale menționate mai sus.

Cu deosebită considerație,

Nume, Prenume”

(așa îmi spune Google că ar trebui să închei mica mea scrisoare :-))

Dacă azi ar trebui să scriu o scrisoare de intenție pentru job-ul viselor, cred că așa aș scrie. Ce credeți? M-ar angaja cineva?

Data articol: octombrie 9, 2013

Sunt un om; restul sunt detalii: de 15 ani învăţ să fiu un HR bun, de 16 ani învăţ să fiu o mamă bună, de 45 de ani învăţ tot ce pot învăţa şi sper să nu ma opresc încă 45 de ani de acum înainte! Am urmat tradiţia familiei, devenind biolog; la un moment dat, am realizat că drumul meu profesional trebuie să fie altul şi am pornit în căutarea lui; din fericire, se pare că l-am găsit.

Vezi profilul Linkedin

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam