Hot Now

Scurtă scrisoare de intenție

09 10 2013, Ana Glavce , Un comentariu, 6.223 afisari

“Lasă-ți problemele personale la ușa biroului.”

Nu știu îndemn mai imposibil de urmat. Și, chiar de îndemnul devine posibil de urmat – printr-un soi de intervenție aproape chirurgicală asupra minții și sufletului nostru – la ce bun? Pentru a lăsa problemele la ușa biroului, acolo trebuie să-ți lași și visele. Și emoțiile.

Și astfel, intri în birou sub forma unei jumătăți-de-om.

Oare cât de bine, mult si performant pot munci niște jumătăți-de-oameni? Și, mai ales, pentru cât timp?

Companiile se deosebesc din ce în ce mai puțin și mai greu între ele; pachetele salariale, birourile, multe dintre obiceiuri devin din ce în ce mai asemănătoare; odată ce ai învățat “limba corporatistă” într-un loc, e aproape imposibil să nu te descurci în celelalte. Odata ce ai învățat cam care este “prețul tău pe piață”, este aproape imposibil să nu reușești să te “vinzi la pretul corect”, în altă parte.

Știu, cu toții încercăm să găsim acele lucruri care la noi sunt altfel decât la alții. Cu toții încercăm să le scoatem în evidență pentru a seduce acei oameni pe care ni-i dorim alături. Dar suntem realmente seducători? Acele lucruri “altfel” sunt realmente altfel?

Cred cu sinceritate că viitorul aparține acelor companii care-și vor pune serios și cinstit întrebările astea și-și vor răspunde la fel de serios și cinstit, iar apoi vor face ceva cu răspunsurile găsite.

Cred cu sinceritate că viitorul aparține acelor companii care vor alege să lucreze cu oameni intregi și nu cu jumătăți-de-oameni.

Nu cred că știu cu precizie cum se construiește cultura companiei căreia îi aparține viitorul. Nu cred că am deja toate competențele, instrumentele si cunoștințele necesare. Nu cred că am depășit chiar toate barierele personale, toată rezistența la schimbare din mine, și nu cred că sunt lipsită de prejudecăți și idei limitante. Cu toate astea, cred că mă calific pentru job.

“Doresc să vă mulțumesc pentru timpul și interesul acordat candidaturii mele și sunt convinsă că în cadrul unui interviu vă puteți convinge de calitățile profesionale menționate mai sus.

Cu deosebită considerație,

Nume, Prenume”

(așa îmi spune Google că ar trebui să închei mica mea scrisoare :-))

Dacă azi ar trebui să scriu o scrisoare de intenție pentru job-ul viselor, cred că așa aș scrie. Ce credeți? M-ar angaja cineva?

Comentarii (1)
  1. Mariana spune:

    Un articol minunat. Ar fi util sau chiar afisat pe usa fiecarui colectiv de HR . Aceasta notiune de „jumatate -de-om” este o premiera pentru mine, chiar daca o mentionam,altfel, in cursurile mele de manager-coach. Felicitari pentru articol.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Tehnologiile sigure de colaborare care ajută oamenii să lucreze de oriunde reprezintă o preocupare majoră pentru orice CIO, punând presiune pe echipele IT nevoite să asigure suport atât pentru angajații care lucrează de la distanță, cât și pentru planificarea revenirii la birou. Cisco (NASDAQ: CSCO) anunță câteva îmbunătățiri cheie aduse soluției Webex, pentru a răspunde […]

Detalii

În perioada 24-25 iunie 2020, BusinessMark a organizat cel de-al 30-lea eveniment de HR. Ediția de anul acesta a marcat și o premieră, „Tomorrow@Work” fiind prima conferință din această serie care s-a desfășurat exclusiv în mediul online. Pe parcursul celor două zile, specialiști români și internaționali au analizat și dezbătut trei factori cu rol determinant […]

Detalii

MyDesks.ro vine în ajutorul freelancerilor și antreprenorilor din România și lansează MyDesks Work, o platformă de job-uri și proiecte punctuale pentru cei care aleg să lucreze de la distanță. Ideea platformei a apărut în plină pandemie, când interesul pentru proiecte remote și freelancing a crescut în România cu peste 40%, conform Google Trends. Cu această […]

Detalii

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter