Hot Now

Scurtă scrisoare de intenție

09 10 2013, Ana Glavce , Un comentariu, 7.326 afisari

“Lasă-ți problemele personale la ușa biroului.”

Nu știu îndemn mai imposibil de urmat. Și, chiar de îndemnul devine posibil de urmat – printr-un soi de intervenție aproape chirurgicală asupra minții și sufletului nostru – la ce bun? Pentru a lăsa problemele la ușa biroului, acolo trebuie să-ți lași și visele. Și emoțiile.

Și astfel, intri în birou sub forma unei jumătăți-de-om.

Oare cât de bine, mult si performant pot munci niște jumătăți-de-oameni? Și, mai ales, pentru cât timp?

Companiile se deosebesc din ce în ce mai puțin și mai greu între ele; pachetele salariale, birourile, multe dintre obiceiuri devin din ce în ce mai asemănătoare; odată ce ai învățat “limba corporatistă” într-un loc, e aproape imposibil să nu te descurci în celelalte. Odata ce ai învățat cam care este “prețul tău pe piață”, este aproape imposibil să nu reușești să te “vinzi la pretul corect”, în altă parte.

Știu, cu toții încercăm să găsim acele lucruri care la noi sunt altfel decât la alții. Cu toții încercăm să le scoatem în evidență pentru a seduce acei oameni pe care ni-i dorim alături. Dar suntem realmente seducători? Acele lucruri “altfel” sunt realmente altfel?

Cred cu sinceritate că viitorul aparține acelor companii care-și vor pune serios și cinstit întrebările astea și-și vor răspunde la fel de serios și cinstit, iar apoi vor face ceva cu răspunsurile găsite.

Cred cu sinceritate că viitorul aparține acelor companii care vor alege să lucreze cu oameni intregi și nu cu jumătăți-de-oameni.

Nu cred că știu cu precizie cum se construiește cultura companiei căreia îi aparține viitorul. Nu cred că am deja toate competențele, instrumentele si cunoștințele necesare. Nu cred că am depășit chiar toate barierele personale, toată rezistența la schimbare din mine, și nu cred că sunt lipsită de prejudecăți și idei limitante. Cu toate astea, cred că mă calific pentru job.

“Doresc să vă mulțumesc pentru timpul și interesul acordat candidaturii mele și sunt convinsă că în cadrul unui interviu vă puteți convinge de calitățile profesionale menționate mai sus.

Cu deosebită considerație,

Nume, Prenume”

(așa îmi spune Google că ar trebui să închei mica mea scrisoare :-))

Dacă azi ar trebui să scriu o scrisoare de intenție pentru job-ul viselor, cred că așa aș scrie. Ce credeți? M-ar angaja cineva?

Comentarii (1)
  1. Mariana spune:

    Un articol minunat. Ar fi util sau chiar afisat pe usa fiecarui colectiv de HR . Aceasta notiune de „jumatate -de-om” este o premiera pentru mine, chiar daca o mentionam,altfel, in cursurile mele de manager-coach. Felicitari pentru articol.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter