Secțiune susținută de

Sensul la locul de munca

Portal HR \ HR Pedia \ Sensul la locul de munca

Studii de specialitate arata ca, din ce in ce mai mult, nivelul de implicare al angajatilor in job si de fidelitate (angajament) fata de organizatie este direct proportional cu masura in care acestia percep activitatile pe care le fac in fiecare zi ca fiind pline de sens.

Cu alte cuvinte, odata satisfacut nivelul motivatiei financiare, mai avem nevoie de „cateva” ingrediente (mai mult sau mai putin volatile) pentru a simti ca ceea ce facem conteaza pentru noi si pentru ceilalti.

Desi poate parea relativ greu de gestionat si controlat, preocuparea organizatiilor pentru sens si scop la locul de munca are sanse mari sa faca diferenta dintre supravietuire si evolutie.

Ghidul pe care vi-l recomandam azi despre procesele de introducere in organizatie („onboarding„) ne-a atras atentia tocmai pentru ca porneste de la observatia esentiala ca 69% dintre angajati au sanse crescute sa ramana intr-o companie pentru o perioada mai mare de 3 ani daca simt ca ceea ce fac are… sens. Pornind de la aceasta realitate, un proces de „onboarding” inspirat trebuie sa aiba in vedere, printre altele, crearea unei culturi organizationale in care rostul si rolul fiecarui angajat sa fie clar comunicate si intelese.

Afla mai multe despre cum poti construi un astfel de proces cu si pentru sens, descarcand ghidul gratuit Employee Onboarding.

Data articol: iunie 17, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam