Hot Now

Sondaj Undelucram: 1 din 5 salariați și-ar dori ca angajatorul să le asigure costurile pentru un psihoterapeut

07 06 2021, Portal HR , Comenteaza, 151 afisari

  • Aproape 59% dintre angajați au avut beneficii extrasalariale în ultimele 12 luni
  • Pentru 8,9% dintre angajați au fost decontate utilitățile pentru a lucra de acasă
  • 2,2% dintre angajați au avut printre beneficii testarea gratuită pentru Covid-19
  • Asigurarea medicală la o clinică privată – cel mai important beneficiu oferit în pandemie
  • Aproximativ 19% dintre salariați și-ar dori ca angajatorul să suporte costurile ședințelor de psihoterapie

Aproximativ 19% dintre angajați își doresc ca instituția în care lucrează să includă printre beneficiile extrasalariale acoperirea costurilor pentru un psihoterapeut, conform unui sondaj realizat de platforma Undelucram în luna mai a acestui an. Același procent de salariați și-ar dori ca printre beneficii să se numere o parte dintre cheltuielile pentru lucrul de acasă (plata energiei, o anumită sumă din chirie).

Pentru acest sondaj au răspuns 2.812 de angajați, cu vârste peste 18 ani, în perioada 18-24 mai. Aproape 59% dintre respondenți au afirmat că în ultimele 12 luni au primit și beneficii extrasalariale.

Faptul că salariații își doresc ca angajatorii să le asigure costurile pentru psihoterapie este în concordanță cu faptul că românii au fost cei mai stresați și temători angajați anul trecut (dintre români, cehi, greci, unguri), însă doar 4% dintre ei au apelat la un psiholog, față de 34% în cazul cehilor, conform unui studiu realizat de Undelucram la finalul 2020.

Ce beneficii au primit angajații în timpul pandemiei

Cei mai mulți salariați au primit în pandemie beneficii precum: tichete de masă (27,1%), servicii medicale gratuite (18,2%), decontarea transportului (11%) sau decontarea utilităților pentru a lucra de acasă (8,9%). De asemenea, aproximativ 6,5% au beneficiat de servicii de terapie sau coaching, în jur de 6,4% au avut parte de teambuilding-uri online, aproape 5,3% au beneficiat de programe de wellbeing, iar 5,1% au primit vouchere de vacanță pentru turism intern.

Beneficiile care au fost oferite cel mai rar sunt cele legate de cursuri de dezvoltare personală și profesională (4%), acces în spații de co-working (2,6%), testare Covid-19 (2,2%) și buget pentru achiziționarea unui birou (1,3%).

Ce beneficii primite le consideră angajații ca fiind cele mai importante

Cei mai mulți salariați (44,4%) consideră că asigurarea medicală la o clinică privată este cel mai important beneficiu oferit în pandemie de către companiile în care lucrează.

În top urmează tehnologia necesară pentru desfășurarea activității (laptop, căști) cu 24,3% dintre voturi și asigurarea unor costuri legate de lucrul de acasă (plată energiei, o parte din chirie) cu 11,1% dintre voturi.

De asemenea, aproximativ 9,2% dintre angajați consideră că principalul beneficiu oferit în pandemie a fost flexibilitatea programului de lucru, iar 6% cred că asigurarea unor costuri pentru psihoterapie a fost cel mai important beneficiu.

Ce își doresc angajații

Aproximativ 19% dintre angajați și-ar dori să le fie acoperite unele costuri legate de lucrul de acasă, iar același procent și-ar dori că angajatorul să suporte costul ședințelor de psihoterapie.

De asemenea, 12,6% vor ca instituția unde lucrează să le ofere tehnologia necesară pentru a-și desfășură activitatea, iar 11,4% ar vrea să aibă un abonament la o companie care produce și livrează mâncarea acasă. Tot 11,4% vor abonament la sală, iar 10,1% își doresc asigurare medicală la o clinica privată.

Aproximativ 7,6% ar vrea să le fie asigurate costurile pentru ședințe la un nutriționist, iar 6,3% ar vrea să poată face teste PCR pe cheltuiala companiei.

Cei mai puțini – 1,3% – ar vrea ca angajatorul să le ofere un abonament la o platformă de streaming, iar același procent s-ar mulțumi cu o primă sau un beneficiu minim de tipul tichetelor de masă. Aceștia consideră că și un simplu „Mulțumesc” ar fi destul.

“Discuția despre beneficiile pentru angajați nu mai poate fi purtată doar în biroul de Resurse Umane. E momentul să întrebăm angajații ce nevoi au și apoi să analizăm capacitatea organizației de a le oferi beneficii relevante. Faptul că oamenii simt nevoia de a fi susținuți financiar pentru servicii de terapie, ar trebui să fie un indicator clar pentru companii despre nevoia de wellbeing pe care o au angajații. În final, odată ce oamenii sunt bine, companiile au și ele de câștigat”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO al Undelucram.

Ce vor angajații care au copii

Cei mai mulți dintre salariații părinți (24,1%) ar vrea ca angajatorul să le asigure costurile pentru a avea o bonă.

Alte beneficii foarte importante în opinia părinților sunt: un abonament pentru copii la o clinică medicală privată (22,4% dintre respondenți), susținerea costurilor pentru plata grădiniței private (19%), asigurarea unor cursuri de parenting (19%) și asigurarea unor costuri pentru psihoterapie (15,5%).

Adauga comentariu

Cele mai noi

Revista Biz a lansat ediția a 13-a a clasamentului celor mai active branduri în social media din România aduce în prim-plan 50 de branduri care fac performanță în digital. Top Social Brands 2021 este o analiză unică a peisajului social media din România, care scoate în evidență noile tendințe în domeniu, inovațiile realizate de brandurile […]

Detalii

În România, KPMG a lansat cea de-a 6-a ediție a „Ghidului privind detașarea internațională a lucrătorilor”, care include informații detaliate despre modificările aduse de noua Directivă privind detașările internaționale în fiecare stat membru. Chiar dacă anul 2020 a schimbat radical mobilitatea internațională așa cum o știam, a adus și noi obligații în ceea ce privește […]

Detalii

Săptămâna aceasta, pe 9-11 iunie, are loc DevTalks Reimagined, cel mai amplu eveniment de tehnologie din România. Păstrând formatul de expo-conferință, evenimentul va reuni developeri, ingineri, manageri, freelanceri și pasionați de tehnologie pentru a lua parte la o experiență complexă desfășurată pe parcursul celor 3 zile: o agendă cu 15 scene tehnice, susținută de peste […]

Detalii

Mai mult de trei sferturi dintre companii intenționează să-și perfecționeze / recalifice până la 25% din forța de muncă în următorii trei ani. Până la 5,7 milioane de noi locuri de muncă ar putea fi create în toată Europa până în 2030 ca urmare a investițiilor accelerate în domeniul digital și al sustenabilității, însă liderii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter