Secțiune susținută de

Sunt barbatii mai egali decat femeile?

Portal HR \ HR Pedia \ Sunt barbatii mai egali decat femeile?

Si nu in orice context, ci mai degraba atunci cand vine vorba de promovari pe pozitii de management. Daca e sa privim lucrurile din punctul de vedere al suporterilor feminismului, discriminarea si atunci cand se pune problema avansarii pe scara ierarhica este o poveste la ordinea zilei. Insa problema feminismului este ca, in sine, porneste de la o pozitionare negativa: de ce comparam femeile cu barbatii si nu invers? Oare nu exista chiar si in discursul feminist o determinare culturala a modelului masculin?

HR-ul local pare sa fie dominat la noi de „al doilea sex„. Dar cum stau lucrurile de fapt cand vine vorba de sansele de promovare? Sunt barbatii mai egali decat femeile?

Un studiu McKinsey pe aceasta tema despre care vrem sa va povestim pe PortalHR ne-a ridicat aceasta problema si pentru ca avem nevoie de parerile voastre ca sa tragem niste concluzii pertinente, va propunem sa votati. Orice alte comentarii sunt binevenite.

Credeti ca femeile au mai putine sanse sa devina manageri decat barbatii?

View Results

Loading ... Loading ...

Multumim pentru participare! La inceputul saptamanii viitoare vom scrie pe PortalHR despre rezultatele poll-ului si vom incerca o comparatie cu datele din studiul McKinsey.

Data articol: noiembrie 18, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam