Secțiune susținută de

Tehnici avansate de recrutare

Portal HR \ HR Pedia \ Tehnici avansate de recrutare

Cand procesele de recrutare se deruleaza reactiv si sub presiunea timpului, sunt slabe sanse ca selectia si evaluare sa beneficieze de abordari/solutii noi. Acestea apar mai degraba in perioadele de acalmie dar doar in masura in care organizatiile isi pun cu adevarat problema daca modul in care se deruleaza o recrutare serveste cu adevarat scopul final: de a gasi talentul potrivit (a se citi performant si care sa ramana in companie pe termen lung).

Articolul lui John Sullivan de pe ERE pe care vi-l recomandam azi face un inventar cat se poate de generos al metodelor de recrutare disponibile si prea putin folosite de responsabilii de recrutare sau managerii in criza de timp. Iata doar cateva dintre ele:

1. Un sistem proactiv de referinte (nu asteptati sa apara nevoia, cereti referinte/recomandari de la performerii de top din timp).

2. Cursuri de certificare (participantii la astfel de cursuri pot fi o sursa interesanta de candidati valorosi).

3. Candidati care au respins anterior o oferta (pentru ca e posibil ca drumul pe care au decis sa mearga sa nu fie cel mai potrivit si sa fie deschisi pentru o discutie noua dupa o perioada de timp).

4. Comunitati profesionale (dezvoltati din timp astfel de grupuri de dialog online pentru a putea accesa rapid o baza de potentiale talente interesante pentru organizatie).

5. Cand competitorii nu se simt bine (si mai ales cand fac reduceri de personal/reorganizari, sunt sanse mari sa poti atrage talente interesante pentru organizatia ta).

6. Rescrierea fiselor de post (si am sublinia noi si a anunturilor).

7. Folosirea unei echipe de recrutare (macar si numai pentru ca mai multe minti si mai multe perechi de ochi vad si inteleg mai bine).

Citeste tot articolul 41 Advanced Recruiting Approaches… You’ve Never Heard of pentru a vedea lista cu toate cele 41 de modalitati de atragere si evaluare a talentelor de care organizatia ta are nevoie.

Data articol: aprilie 20, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam