Hot Now

Tehnici avansate de recrutare

20 04 2011, Portal HR , Un comentariu, 9.283 afisari

Cand procesele de recrutare se deruleaza reactiv si sub presiunea timpului, sunt slabe sanse ca selectia si evaluare sa beneficieze de abordari/solutii noi. Acestea apar mai degraba in perioadele de acalmie dar doar in masura in care organizatiile isi pun cu adevarat problema daca modul in care se deruleaza o recrutare serveste cu adevarat scopul final: de a gasi talentul potrivit (a se citi performant si care sa ramana in companie pe termen lung).

Articolul lui John Sullivan de pe ERE pe care vi-l recomandam azi face un inventar cat se poate de generos al metodelor de recrutare disponibile si prea putin folosite de responsabilii de recrutare sau managerii in criza de timp. Iata doar cateva dintre ele:

1. Un sistem proactiv de referinte (nu asteptati sa apara nevoia, cereti referinte/recomandari de la performerii de top din timp).

2. Cursuri de certificare (participantii la astfel de cursuri pot fi o sursa interesanta de candidati valorosi).

3. Candidati care au respins anterior o oferta (pentru ca e posibil ca drumul pe care au decis sa mearga sa nu fie cel mai potrivit si sa fie deschisi pentru o discutie noua dupa o perioada de timp).

4. Comunitati profesionale (dezvoltati din timp astfel de grupuri de dialog online pentru a putea accesa rapid o baza de potentiale talente interesante pentru organizatie).

5. Cand competitorii nu se simt bine (si mai ales cand fac reduceri de personal/reorganizari, sunt sanse mari sa poti atrage talente interesante pentru organizatia ta).

6. Rescrierea fiselor de post (si am sublinia noi si a anunturilor).

7. Folosirea unei echipe de recrutare (macar si numai pentru ca mai multe minti si mai multe perechi de ochi vad si inteleg mai bine).

Citeste tot articolul 41 Advanced Recruiting Approaches… You’ve Never Heard of pentru a vedea lista cu toate cele 41 de modalitati de atragere si evaluare a talentelor de care organizatia ta are nevoie.

Comentarii (1)
  1. Ioana spune:

    Foarte util articolul si ideal pentru peroada aceasta in care se schimba foarte mult tehnicile si metodele de abordare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter