Hot Now

Tu cat de bine iti dezvolti oamenii?

04 02 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.475 afisari

Ca manager, indiferent de marimea echipei pe care o conduci, este firesc sa iti pui problema care este legatura dintre performanta membrilor echipei si modul in care i-ai ajutat sa se dezvolte.

Din pacate, limitarile de bugete pe care le-a adus cu ea criza pun accentul atunci cand e vorba de training pe pregatirea celor nou angajati sau recent promovati. Nivelul de competenta al celorlalti si masura in care ei reusesc sa acumuleze in timpul optim cunostintele si experientele de care este nevoie (periodic) pentru a performa ajung sa fie adesea una din responsabilitatile cele mai putin placute ale managementului.

Chiar daca echipa pe care o coordonezi are rezultate si mai ales daca ai adesea de rezolvat probleme de performanta (fie individuala, fie de grup), acum e momentul cel mai potrivit sa descoperi cat de bine reusesti sa ii ajuti sa se dezvolte.

Intrebarile pe care ti le propun cei de la MindTools in chestionarul de auto-evaluare ne-au atras atentia pentru ca acopera o gama variata de aspecte care spun fiecare ceva esential despre competenta managerului atunci cand vine vorba de dezvoltarea subordonatilor sai.

De la existenta sau absenta exit interviurilor, la subiectele acoperite de training-ul de induction, la modul in care managerul monitorizeaza competentele si rezultatele individuale si ale echipei, fiecare dintre intrebarile chestionarului invita la o auto-evaluare sincera care sa scoata la iveala zonele in care eforturile fie sunt insuficiente, fie sunt prost structurate sau ineficient organizate.

Chiar daca limitarile unei auto-evaluari vin din gradul ridicat de subiectivitate, atata vreme cat ea nu este una formala (pentru ochii unui tert), credem noi ca sansele de a raspunde autentic sunt mari. Pana la urma, cine cui ii fura „caciula”? Adesea, beneficiile unei auto-evaluari vin nu neaparat din obtinerea rezultatul final, ci din problemele pe care le ridica celui care completeaza raspunsurile. Iar de la problema la gandirea constructiva ar trebui sa fie doar cativa pasi pentru un manager bun.

Completeaza chestionarul How Well Do You Develop Your People si afla ce spune punctajul tau despre tehnicile de dezvoltare pe care le folosesti, despre subiectele atinse de tine in procesul de dezvoltare al oamenilor din subordine si modul in care abordezi acest efort esential pentru individ si organizatie.


Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter