Secțiune susținută de

Vacanță în septembrie. 6 idei de locuri la munte și la mare în România

Portal HR \ Actual \ Vacanță în septembrie. 6 idei de locuri la munte și la mare în România
Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred

Tema work from home / work from anywhere este una dintre preocupările specialiștilor în resurse umane, iar în această lună, PortalHR propune o serie de materiale dedicate acestui aspect, cu focus pe beneficii și relaxare, astfel încât să crească productivitatea. 

Într-o lume în care agitația și cerințele continue ne pot submina starea de bine, găsirea unui echilibru adecvat între muncă și viața personală devine esențială pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Pentru a face față acestor provocări și pentru a restabili echilibrul, angajații din diverse companii dispun de opțiuni variate, în special prin intermediul cardurilor Edenredcare le permit să aleagă dintre o gamă diversificată de activități menite să completeze conceptul de work-life balance.

Chiar dacă oficial vara s-a încheiat, multe persoane preferă luna septembrie pentru vacanță, soarele fiind mai blând, iar natura încă îmbietoare pentru o relaxare completă. Împreună cu Edenred, care oferă opțiunea de carduri de vacanță, am selectat 6 destinații de relaxare la munte și la mare.

Destinații de relaxare la munte

Valea Verde

Localizare:  Cund, jud. Mureș

Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred
Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred

Dacă sunteți în căutarea unei evadări din agitația cotidiană și doriți să vă bucurați de o experiență autentică în mijlocul naturii, Valea Verde din satul Cund, județul Mureș, este destinația perfectă. Situată într-un peisaj pitoresc, această locație idilică vă invită să vă relaxați și să vă reîncărcați bateriile într-un cadru fermecător.

Valea Verde oferă o varietate de opțiuni de cazare pentru a vă potrivi preferințelor și nevoilor. Casele tradiționale rustice sunt amenajate cu grijă și atenție la detalii. Puteți să vă relaxați pe terasele private, să savurați răsăritul sau apusul soarelui și să vă bucurați de liniștea și confortul unei atmosfere autentice. 

Una dintre experiențele memorabile ale unei vacanțe la Valea Verde este bucătăria rafinată și autentică. Restaurantul vă invită să degustați preparatele tradiționale mureșene și să explorați aromele autentice ale regiunii. Mâncarea este pregătită cu ingrediente proaspete, multe dintre ele provenind din grădina proprie a locației, oferindu-vă o adevărată călătorie culinară.

Harmonia Mundi

Localizare: Vlaha, jud. Cluj

Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred
Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred

Destul de aproape de Cluj-Napoca, Vlaha este o localitate potrivită pentru o escapadă departe de agitația urbană. Cu rădăcini adânc în zona etno-culturală a Călatei (Kalotaszeg), Vlaha este o perlă care păstrează cu mândrie tradițiile folclorice, muzica, dansul, portul și meșteșugurile tradiționale. Aceste moșteniri prețioase au fost încredințate din generație în generație, îmbogățind țesătura culturală a acestei regiuni.

Pensiunea Castel Harmonia Mundi se înalță pe creasta unui deal, fiind așezată într-un punct strategic ce dezvăluie cea mai impresionantă panoramă. Aici, confortul modern se îmbină cu peisajul natural, creând un sanctuar de echilibru atât de necesar.

Facilitățile ultramoderne, echipamentele de top și atenția la detalii transformă Castelul Harmonia Mundi într-o oază a luxului și relaxării. Totuși, conexiunea profundă cu natura rămâne intactă, oferind spațiul necesar pentru a regăsi armonia și liniștea interioară. 

Forest Retreat & SPA

Localizare: Oveselu, jud. Vâlcea

Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred
Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred

În mijlocul naturii, se ascunde un adevărat paradis al relaxării și regăsirii interioare – Forest Retreat SPA. Gândit ca un spațiu în care relaxarea devine o artă în sine, Forest Retreat SPA adăpostește un centru spa care este punctul central al acestei destinații. Aici, o varietate diversificată de tratamente spa, fiecare cu propriul său beneficiu și abordare, îți răsfață simțurile și te ajută să regăsești echilibrul interior. De la masaje terapeutice personalizate până la tratamente faciale revigorante și băi aromatice eliberatoare, fiecare experiență spa este atent concepută pentru a încuraja relaxarea profundă și stare de bine absolută.

Pe lângă aceste experiențe de înfrumusețare și relaxare, Forest Retreat SPA oferă și oportunități de a explora natura înconjurătoare. Plimbările cu caii sau cu ATV-ul sunt modalități minunate de a descoperi peisajele pitorești din zonă, aducând o doză de aventură într-o atmosferă de liniște și armonie. Pentru a completa experiența, ofertele gastronomice pentru prânz și cină îmbină ingredientele proaspete cu o gamă variată de arome, contribuind la o experiență culinară deosebită.

Destinații de relaxare la mare

Novum by the Sea

Localizare: Olimp, jud. Constanța

Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred
Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred

Novum By the Sea reprezintă o alegere ideală pentru orice călător în căutarea unei experiențe premium la mare, fiind în mijlocul unei păduri verzi. Așezat pe malul liniștit al stațiunii Olimp, resortul se înalță pe o stâncă înaltă, oferind o priveliște magnifică asupra Mării Negre.

Cu o amplasare privilegiată, la mai puțin de 50 de metri de malul mării, resortul dispune de propria plajă privată, special amenajată și delimitată pentru a oferi oaspeților săi. Resortul are și zonă de MedSPA, reprezentând o sinteză între terapiile tradiționale de wellness și tratamentele medicale de recuperare, având ca obiective profilaxia, recuperarea și întreținerea fizică. Gama de facilități include 21 de cabine de tratament, alături de o varietate de dotări menite să ofere o experiență senzorială de excepție și să restaureze starea de bine.

Conceput cu grijă pentru a oferi intimitate și relaxare desăvârșită, Novum By the Sea Luxury Resort se adresează celor care caută o atmosferă privată, însoțită de servicii exclusive. Cu o notă boemă specifică celebrei stațiuni Olimp, resortul este o oază de lux în mijlocul naturii. 

Alezzi Infinity Resort & SPA

Localizare: Mamaia, jud. Constanța

Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred
Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred

Alezzi Infinity Resort & SPA se impune ca un proiect modern și exclusivist, care transcende conceptul de stil de viață ales și oferă un cadru luxuriant, care satisface fiecare dorință și necesitate a clienților săi.

Infinity pool și cele două piscine, precum și zona de Spa&Fitness, recepția și hotelul de 5 stele reprezintă componente esențiale care completează desăvârșit resortul situat chiar la linia malului mării.

Finalizat în anul 2022, acest ansamblu rezidențial cuprinde peste 400 de apartamente cu 2, 3 camere și studio-uri, situate în Mamaia Nord. Aici se conturează o nouă filozofie de trai select, evidențiată prin ingenioasele compartimentări ale apartamentelor și prin infrastructura proiectului, care va cuprinde o varietate de facilități destinate confortului locatarilor. Alezzi Infinity Resort & SPA, amplasat în proximitatea plajei din Mamaia Nord, îți oferă posibilitatea de a achiziționa apartamente complet utilate și mobilate, cu o panoramă captivantă asupra mării.

Green Village

Localizare: Sfântu Gheorghe, jud. Tulcea

Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred
Unde poți călători în România cu tichete de vacanță Edenred

Green Village Resort combină aventura și sălbăticia naturii cu confortul și relaxarea, oferind o experiență unică într-un paradis al Deltei Dunării. 

Locul este între Dunăre și Marea Neagră, fiind o călătorie unde natura face loc pentru bunăstare. Arhitectura resortului respectă tradițiile locale, materialele folosite sunt durabile și ecologice în proporție de 100%.

Capacitatea de cazare în Delta Dunării oferă un total de 89 de camere confortabile, inclusiv camere duble cu terase primitoare, apartamente cu 2 și 3 camere, precum și penthouse-uri cu priveliște spre lacurile și canalele Dunării. Fiecare vilă oferă living-uri confortabile și colțuri intime pentru relaxare, completate de mobilier din bambus și finisaje atent selecționate, asigurând standarde înalte de ospitalitate. 

Beneficii fiscale carduri de vacanță Edenred

Beneficiile fiscale pentru cardurile de vacanță aduc o economie substanțială de până la 37% în comparație cu acordarea primelor de vacanță în numerar, deoarece impozitul pe venit este redus la doar 10%. Valoarea voucherelor variază în funcție de context: pentru angajații din sectorul public, contravaloarea este de 1.450 lei, iar pentru cei din mediul privat, poate ajunge la echivalentul a 6 salarii minime brute pe țară într-un an fiscal.

Voucherele de vacanță acoperă o gamă variată de servicii, inclusiv cazare, masă, transport intern pe teritoriul României, tratamente în stațiuni balneare și servicii suplimentare. Aceasta deschide uși pentru personalizarea pachetelor turistice de către agențiile de turism și unitățile de cazare, care pot să ofere experiențe complete ce pot fi achitate cu ajutorul voucherelor. Pentru a putea utiliza voucherul pentru alte servicii, este necesar ca pachetul turistic să includă cel puțin o noapte de cazare la locația respectivă (de exemplu, pentru a putea plăti și masa la restaurant).

Cu toate acestea, există și anumite restricții legate de cardul de vacanță Edenred. Nu este posibilă achiziționarea de asigurări, cazarea în unități fără clasificare turistică, sejururile sau cazarea în afara țării, mesele la restaurante sau serviciile de takeaway, precum și biletele de avion și autocar în afara țării.

Lista de parteneri comerciali Edenred care acceptă plata cu vouchere de vacanță cuprinde platforma Travelminit – care pune la dispoziție cea mai largă ofertă de cazare cu Card Edenred Vacanță; EximturRoxy TravelParalela 45Bibi Touring și Epic Visits. Aceste colaborări extind varietatea de posibilități pe care cardurile Edenred le oferă în căutarea relaxării și a experiențelor plăcute.

Materialul prezentat face parte dintr-o serie dedicată PortalHR și susținută de Edenred pentru a descoperi beneficiile cardurilor tematice dedicate angajaților din companii. 

Data articol: septembrie 6, 2023
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam