Secțiune susținută de

Verificarea referințelor – modele și indicații practice

Portal HR \ HR Pedia \ Verificarea referințelor – modele și indicații practice

Procesul de verificare a referințelor este o etapă critică a proiectelor de recrutare. Dacă informațiile colectate pe parcursul acestuia sunt cele potrivite, există șanse mari ca decizia de angajare să fie una informată și bine documentată.

Obiectivul principal al verificării referințelor este acela de a ne asigura că ceea ce am identificat ca fiind puncte tari și aspecte de îmbunătățit pe parcursul procesului de evaluare se verifică prin discuția cu persoanele care au lucrat direct cu candidatul pe care îl avem în vedere.

Ghidul pentru verificarea referințelor pe care vi-l recomandăm azi este oferit de cei de la Recruitloop. El include o detaliere a bazei conceptuale pentru verificarea referințelor, exemple de întrebări utile în acest proces, precum și un document preformatat care poate fi utilizat ca atare în timpul discuției cu profesionistul care oferă referințe.

Utilizarea consecventă a acestui model poate asigura obținerea de informații independente despre performanța anterioară a candidatului, validarea informațiilor obținute de la acesta în timpul interviului și, în final, o decizie de angajare mai bine documentată.

Descărcați ghidul Recruitloop pentru verificarea referințelor: Reference Checking Template and Guided Framework

Data articol: iunie 8, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam