Hot Now

Ziua de muncă de 6 ore

15 10 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.743 afisari

Probabil că ați auzit deja: Suedia este prima țară care a introdus ziua de muncă de 6 ore. Cel puțin la fel de interesante ca vestea în sine, ni s-au părut motivele: pentru a crește productivitatea și a-i face pe oameni mai fericiți.

Pentru organizațiile care încă mai cred în utilitatea cartelelor de pontaj și pentru care timpul de lucru de (cel puțin) 8 ore este o obligație categorică a tuturor angajaților, vestea poate să pară cel puțin hilară. Cum adică să crești productivitatea scăzând numărul de ore de muncă? Nu e un lucru bine cunoscut că dacă muncești mai mult (timp) dai mai multe rezultate?

Răspunsul este, evident, nu. Timpul de muncă nu are nicio legătură cu productivitatea. În plus, cu cât jobul implică rezultate mai puțin tangibile (nu vorbim aici despre normele de muncă din unitățile care fabrică ceva concret), cu atât timpul de muncă își pierde relevanța în raport cu noțiunea de productivitate.

Evident, decizia Suediei de a implementa ziua de lucru de 6 ore vine ca o consecință a studiilor derulate în ultimii ani în diverse țări și care au demonstrat că angajații fericiți muncesc mai bine (și, implicit, sunt mai productivi). Exact! Angajații muncesc mai mult (și sunt cu 12% mai productivi!) nu atunci când sunt plătiți mai bine, ci atunci când sunt… fericiți! Una din explicațiile științifice ale acestei concluzii este că creierul funcționează mai bine atunci când o persoană are gânduri pozitive (nu o spunem noi, o spune Shawn Anchor, autorul cărții The Happiness Advantage)

Așadar, ideile vechi despre cum și cât trebuie să muncească angajații (și, ca atare, cât timp trebuie să petreacă la birou) sunt complet depășite. În loc să își pună problema cum să monitorizeze timpul petrecut de angajați la birou, companiile și-ar folosi mult mai bine energiile dacă ar investi într-un program de creștere a nivelului de fericire a angajaților. Și una dintre măsuri ar putea să fie reducerea numărului de ore de lucru.

Descoperiți de ce a luat Suedia această decizie citind articolul Sweden introduces six-hour work day și vizionând prezentarea lui Shawn Achor despre modul în care fericirea crește productivitatea:

Sursă imagine.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter