Hot Now

5 motive pentru care merită să folosești grupurile de pe LinkedIn

19 01 2012, Portal HR , Comenteaza, 5.567 afisari

Probabil că una din inițiativele cele mai valoroase pentru îmbunătățirea modului în care îți poziționezi profilul profesional în epoca rețelelor sociale în care trăim este, în afară de creșterea inspirată a rețelei de contacte, implicarea în dialog, participarea la discuții pe teme specifice domeniului tău de activitate, oferirea de idei și comentarii de calitate pentru grupurile în care ai decis să te inscrii.

Ca și procesul de dezvoltare a rețelei, și acesta, de comunicare și inter-relaționare, nu este unul pe care să îl poți considera încheiat la un moment dat. Beneficiile majore ți le va aduce doar în măsura în care te implici permanent într-un dialog de calitate, urmărești subiectele de interes și participi activ (și am sublinia noi constructiv) la discuții.

S-ar putea ca la început, pănă reușești să transformi această practică în obicei, să ai senzația că petreci prea mult timp în universul social virtual și să nu percepi neapărat avantajele pe care acest consum de resurse ți-l aduce. În timp însă, odată cu filtrarea atentă a zonelor de interes, investiția de energie se va explica de la sine.

Grupurile de pe LinkedIn sunt probabil una din cele mai sigure surse de beneficii în plan profesional (e adevărat că vorbim aici de beneficii la nivel de imagine/reputație și pe termen lung), iar articolul pe care ți-l recomandăm azi îți mai clarifică (dacă era necesar) 5 motive esențiale pentru care nu o să îți pară rău că te-ai implicat în discuții:

1. Ai astfel ocazia să înveți de la profesioniștii din același grup.

2. Ai șansa să îți descoperi pasiunea (care nu întotdeauna este sinonimă cu ceea ce faci zi de zi, din păcate).

3. Ai ocazia să îți faci vocea auzită în comunitate, grupurile de pe LinkedIn fiind un vehicul esențial de comunicare a informațiilor/articolelor/ideilor tale sau ale celor pe care îi admiri.

4. Îți poți pune la punct o audiență de nișă, pe segmentul profesional în care te interesează cel mai mult să te poziționezi ca profesionist recunoscut.

5. Ai ocazia (și provocarea) de a livra întotdeauna conținut de calitate, relevant și important pentru cei cu care interacționezi (aspect valabil atât dacă participi la discuții într-un grup sau dacă decizi să îți gestionezi propriul tău grup de discuții pe LinkedIn).

Află mai multe detalii despre beneficiile utilizării grupurilor de pe LinkedIn pentru reputația și profesionalismul tău din articolul Top Five Reasons to Use LinkedIn Groups.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează miercuri 8 iulie, între orele 14.00-16.00, evenimentul online „DIGITAL LEARNING ORGANISATION. FAST FORWARD”. Vom afla cum arată și cum construim o strategie de digitalizare a procesului de învățare aplicabilă pentru o organizație care învață în mod constant, și nu doar forțată de împrejurări. Discuțiile despre digitalizarea procesului de învățare […]

Detalii

În cadrul CiscoLive!, eveniment organizat în mediul virtual pentru prima dată, în perioada 16-17 iunie 2020, experții și specialiștii Cisco au explorat modul în care tehnologia va ajuta la modelarea noii normalități pe care o trăim. Această criză a subliniat importanța de a avea tehnologii de infrastructură rezistente și scalabile la nivel global, pentru a […]

Detalii

Jumătate din populația școlară a României nu are acces la ceea ce are în mod obișnuit un copil la oraș: nu are posibilitatea unui program de școală prelungit, nu are acces la programe extrașcolare, are profesori care fac naveta între 2-3 școli, învață în școli neîncălzite și cu WC-ul în curte. Mai mult decât atât, […]

Detalii

Pandemia, la fel ca orice mare criză, este testul angajatorilor puternici, iar ultimele luni au forțat afacerile să iasă din zona lor de confort și să se adapteze pe toate planurile noii normalități. Comunicarea transparentă și clară a devenit rapid piatra de temelie a companiilor progresiste, care au înțeles că atât clienții, cât și potențialii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter