Secțiune susținută de

Cum să muncim mai bine nu mai mult

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cum să muncim mai bine nu mai mult

Cu toții avem momente când, indiferent cât de mult ne-am strădui, parcă nu reușim să facem nimic bine deși… muncim mult. Fenomentul e cât se poate de firesc și atât de des întâlnit încât oameni de știință și-au pus problema ce putem face ca să muncim mai inteligent atâta vreme cât a munci mai mult nu pare să dea rezultatele dorite.

Articolul de pe INC.com pe care vi-l recomandăm azi ni se pare cu atât mai util în zilele când parcă totul în jur încearcă să ne convingă să nu muncim, de la vremea de afară, la treburile pe care știm că le avem de făcut acasă și lista poate continua. 🙂

Ce să facem ca să muncim mai bine?

1. Să ne luăm mai multe pauze. Dacă l-ați citit pe Stephen Covey, vă aduceți probabil aminte de povestea tăietorului de lemne căruia, pe măsură ce tăia din ce în ce mai mulți copaci, i se tocea toporul și nu mai putea munci. Același lucru este valabil și pentru „toporul” sau „fierăstrăul” nostru. Din când în când are nevoie de pauză, o spun și oamenii de știință care ne atrag atenția că creierul se poate concentra doar timp de 90 de minute după care are nevoie de… relaxare.

2. Să tragem câte un pui de somn pentru că beneficiile sunt multiple, de la îmbunătățirea funcțiilor cognitive la modul în care mintea fixează amintirile etc. Deci, pe când birouri cu spații pentru somnul de după-masă? 🙂

3. Să petrecem timp în natură. Nu, nu e o glumă, este dovedit faptul că natura ne ajută să ne resetăm capacitatea de atenție și îmbunătățește efectele relaxării. De exemplu, studiile au dovedit că motivația studenților de a învăța este mai mare atunci când sunt afară și nu într-o sală de clasă.

Descoperiți și celelalte modalități prin care putem munci mai bine, nu mai mult, citind tot articolul 5 Scientifically Proven Ways to Work Smarter, Not Harder.

Data articol: martie 12, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam