Hot Now

Falimentul morcovului si al batului (Conferinta TED)

29 09 2010, Portal HR , Comenteaza, 7.111 afisari

Companiile fac asta de zeci de ani. Calculeaza si recalculeaza bugete, discutiile de performanta se finalizeaza cu aceleasi subiecte, motivatia functioneaza pe modelul: “daca faci asta… primesti asta…”.

Stiinta a demonstrat insa un fapt foarte simplu. Cu metoda morcovului si a batului vom motiva doar magari care executa sarcini repetitive, periodice, de rutina. Viziunea, strategia, inovatia, creativitatea, gandirea in afara cutiei… toate astea nu se hranesc cu morcovi si lipsa lor nu se sanctioneaza cu batul.

Atentie! Sarcinile repetitive, de rutina, periodice au importanta lor de necontestat, mai ales daca nu pot fi automatizate. Dar doar cu ele nu ne facem mai mari, mai puternici, mai frumosi ca organizatie sau individ. Avem nevoie de sens inalt, de motive intrinseci, de autonomie si valoare.

Modelul morcovului si al batului este istorie, Dan Pink, analist de cariera, demonstreaza asta fara drept de apel. Rasplata materiala nu face decat sa limiteze viziunea, sa inregimenteze gandirea, sa omoare ideile.

Haideti sa iesim din folclor si sa functionam in secolul 21 adaptandu-ne la o realitate simpla: lucram cu oameni, nu cu magari. Sa ii tratam ca atare.

Lasa-te convins! Gandeste-te ca este foarte posibil sa aiba dreptate!

Asculta conferinta lui Dan Pink de pe TED. Sunt doar 18 minute pana la inceputul unei noi viziuni asupra motivatiei… a ta si a celorlalti.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Toamna aceasta revine cu vești bune pentru toate persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă. Cel mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP Național, revine în format exclusiv online și reunește companii de renume care pun la dispoziție candidaților cele mai noi joburi în industrii precum: IT&C, Servicii&BPO, Inginerie, […]

Detalii

Jumătate dintre angajații care își desfășoară în mod obișnuit activitatea în clădiri de birouri au continuat să lucreze preponderent de acasă și după ridicarea stării de urgență, în ciuda faptului că, pe perioada verii, majoritatea companiilor au început să își readucă parțial sau prin rotație personalul în spațiile de birouri, așa cum reiese dintr-un studiu […]

Detalii

Impozitele generate de transferul unei afaceri de familie tind să fie mai mari și cu cerințe complexe pentru aplicarea scutirilor fiscale în economiile dezvoltate; totuși sarcina fiscală poate fi semnificativă și în țările cu economii emergente. Dintre cele 54 de țări și teritorii incluse în studiu,15 state percep un impozit pe moștenire sau pe avere, […]

Detalii

Vrei să-ți dezvolți competențele de business și să-ți reinventezi cariera? MBA-ul îți oferă un nou început. Participă, împreună cu alți profesioniști din domeniul afacerilor, la acest eveniment virtual pentru alegerea unui MBA. Reprezentanții școlilor de afaceri din toată lumea sunt nerăbdători să discute cu tine online, pe 25 noiembrie 2020. Descoperă-i pe cei mai buni […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter