Secțiune susținută de

Generaţia Y şi relaţia lor profesională cu Facebook

Portal HR \ Actual \ Generaţia Y şi relaţia lor profesională cu Facebook

O mare parte din piaţa muncii din România este reprezentată la momentul actual de generaţia Y, acei tineri născuţi în anii ’80, idealiști, ambițioși, vizionari și familiarizați cu tehnologia de ultimă oră. De fapt, principalele canale de comunicare folosite de către aceștia sunt rețelele de socializare precum Facebook sau Twitter, dar și aplicații de mesagerie instant.

Este o generație prezentă în multe companii românești, o resursă vitală pentru fiecare celulă organizațională în parte, resursă care-și pune inevitabil amprenta asupra mediului de business. Familiarizați foarte mult cu mediul online, tinerii din generația Y numiți și Milenarii au o viziune diferită asupra mediului de lucru și, cu siguranță, vor avea un cuvânt de spus despre evoluția lucrurilor.

facebooksocialrecruitin

Click pentru a mări imaginea

Infograficul de pe UndercoverRecruiter pe care vi-l recomandăm astăzi aduce în discuție un studiu realizat de Millenial Branding, o firmă de consultanță și cercetare a Generației Y, pentru a identifica modul în care tinerii folosesc rețeaua de socializare Faceook pentru zona profesională.

Iată câteva rezultate interesante ale acestui studiu:

– tinerii au în medie 16 persoane din mediul profesional în lista de prieteni pe Facebook cu care interacționează și după orele de program de lucru. Totuși proporția este mică comparativ cu numărul lor total de prieteni;

– în ceea ce privește aspectele profesionale din profilul de Facebook, 80% dintre tinerii generației Y au completat câmpurile despre educație;

– unul dintre primele 5 nume ale funcțiilor avute/ocupație trecute în profil include cuvântul “propriul şef” sau freelancer, o consecință a unei mentalități specifice și/sau a situației economice actuale;

Deşi pare puţin surprinzător faptul că tinerii între 18 şi 29 de ani folosesc reţeaua de socializare Facebook atât pentru mediul personal cât şi pentru cel profesional, informaţia poate fi de folos recruiterilor şi persoanelor din departamentele de HR pentru a valida platforma Facebook drept o resursă bună de a găsi talente.

Pentru mai multe informaţii, vă invităm să parcurgeţi articolul numit How Generation Y Use Facebook for Professsional Networking.

Data articol: iulie 3, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam