Hot Now

Ghid de recrutare pentru start-up-uri

08 05 2013, Portal HR , Comenteaza, 3.214 afisari

Când vine vorba de procesul de recrutare, ne gândim automat la perioada (uneori) prea lungă de căutare şi (ideal) găsire a unui candidat potrivit pentru o poziţie vacantă. De cele mai multe ori, acest proces este diferit de la o organizaţie la alta, fiecare utilizând o combinație proprie de metode de evaluare a candidaţilor eligibili.

Dar care sunt criteriile de evaluare pe care ar trebui să le aibă în vedere un business la început de drum (care nu beneficiază de sisteme și proceduri de recrutare dezvoltate și testate în timp)? Pe ce să insiste și cum să se asigure că profilele de candidați sunt cele potrivite cu provocările unui start-up?

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandăm astăzi se poate dovedi a fi util celor care au pornit de curând o afacere (start-up) şi au nevoie să recruteze candidaţi pentru poziţiile vacante. Ghidul propus face referire la anumiţi factori ce trebuie avuţi în vedere pe pacursul căutării și evaluării pentru ca decizia de angajare să fie cât mai inspirată:

1. Identifică (dacă este posibil) candidaţi cu experienţa unui start-up deoarece aceştia pot înţelege mai bine cum funcţionează un astfel de business. Este nevoie de multă muncă şi responsabilităţi dificile combinate cu nervi tari pentru a face faţă provocărilor de zi cu zi într-un business la început de drum.

2. Caută-i pe aceia care îşi asumă riscuri. Spre deosebire de organizaţiile mari, înfiinţarea unui start-up presupune o doză mai mare de risc şi curaj din partea persoanelor cu spirit antreprenorial. De aceea, este util să cauți candidaţi care au ştiut să-şi asume riscuri pe parcursul carierei profesionale. Cu ajutorul întrebărilor adresate în timpul interviului, poți afla care au fost rezultatele acestor riscuri şi cum le-au gestionat pe acelea care nu s-au dovedit a fi (prea) inspirate.

3. Angajează candidaţii orientaţi către rezultate. În cadrul unui start-up este foarte important ca orice sarcină să fie rezolvată la timp şi corect, motiv pentru care e firesc să preferi acei candidaţi care au un simţ al urgenței foarte dezvoltat şi care fac tot posibilul să găsească o soluţie rapidă pentru problemele întâmpinate.

4. Caută pasiunea ca “ingredient” esențial pentru succes. Deși efortul depus și devotamentul sunt extrem de importante, pasiunea este ingredientul care aduce diferența semnificativă. Este recomandat să te orientezi către acei candidați care manifestă un interes deosebit (și dovedit) pentru domeniul de activitate al start-up-ului.

5. Caută creativitate, deoarece este o abilitate esențială pentru orice start-up. Dacă conduci un astfel de business, creativitatea are un rol important pentru găsirea soluțiilor viabile. Caută candidați care au spirit inovativ și pot veni cu idei originale, creative și utile business-ului tău.

6. Angajează persoane cu un grad mare de implicare în business, pentru că aceștia vor fi cei care vor genera performanță individuală și implicit productivitate pentru start-up. Avem aici în vedere noțiunea de employee engagement care are o semnificație specifică în interiorul fiecărei organizații sau business. Un angajat implicat va aduce permanent idei noi, va fi entuziast și dornic să caute, să se documenteze și să afle informații utile și valoroase pentru start-up.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii și despre alți factori de care să țineți cont pe parcursul procesului de recrutare, vă invităm să citiți întreg articolul intitulat Finally, Your Essential Overview of Hiring for Startups.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Legislația privind prevenirea și sancționarea discriminărilor și cea privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați au fost modificate de un act normativ ce se aplică de luni. Astfel, de-acum e considerată formă de discriminare și hărțuirea morală la locul de muncă, salariații hărțuiți putând fi despăgubiți, în urma deciziei unei instanțe […]

Detalii

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter