Hot Now

Motive pentru a refuza o ofertă de job după un interviu

14 03 2013, Career Advisor , Un comentariu, 8.016 afisari

În cadrul interviului de angajare, ambele părți implicate (evaluator și candidat) pornesc la drum cu un set de așteptări ce urmează a fi clarificate (teoretic) cu ajutorul întrebărilor deschise.

Deși controversat, interviul rămâne cea mai utilizată formă de evaluare din procesul de recrutare cu o încărcătură emoțională specifică atât din punctul de vedere al candidatului, cât și al intervievatorului. Prin intermediul interviului, ambele părți ar trebui să se cunoască, punând întrebări pentru a afla informațiile necesare pentru identificarea nivelului de compatibilitate cu poziția vacantă și cu organizația. De cele mai multe ori, orice eroare de evaluare poate afecta decizia finală și brandul/imaginea organizației angajatoare.

Dar pentru că vorbim destul de des despre motivele pentru care companiile resping candidații, poate este momentul potrivit să le analizăm și pe cele ale candidaților care… resping ofertele de joburi.

1. Atitudinea negativă a evaluatorului în timpul interviului „favorizează” refuzul candidatului. Felul cum descrie compania sau pe ceilalți angajați, mediul de lucru etc. sunt modalitățile pentru care intervievatorul face cunoscut candidatului cultura organizațională și îl „convinge” pe acesta să accepte sau nu o potențială ofertă de job.

2. Monopolizarea discuției printr-o atitudine ostentativă ce nu îi permite candidatului să-și exprime părerile sau să-și arate abilitățile pentru jobul respectiv. Acest comportament din partea intervievatorului este perceput de către candidat ca fiind unul superficial și chiar agresiv.

3. Lipsa informațiilor suficiente/relevante despre cultura organizațională, motiv pentru care candidatul nu-și poate forma o opinie despre mediul de lucru în care va lucra. Un candidat se așteaptă să înțeleagă mai mult despre cultura și oamenii din organizația în care se presupune că va intra. Cum interacționează angajații între ei sau care este modalitatea de recunoaștere pentru munca lor sunt doar câteva exemple ce pot fi utile candidatului.

4. Evaluatorul este nepregătit și face dovada lipsei de profesionalism, afectând totodată și imaginea organizației pe care o reprezintă. Lipsa unei pregătiri corespunzătoare prin parcurgerea atentă a CV-ului înainte de interviu și cunoașterea în detaliu a jobului pentru care recrutează, calitatea slabă a întrebărilor puse sau lăsarea candidatului să aștepte o perioadă mai lungă decât ora fixată pentru întâlnire sunt semne clare că evaluatorul este nepregătit pentru interviu.

Vă lăsăm să descoperiți toate cele 7 motive pentru care un candidat refuză o ofertă de angajare citind tot articolul 7 Reasons I’ll Turn Down a Job after Inteviewing with You.

Comentarii (1)
  1. […] lângă cele 4 motive pentru care cineva ar refuza un job, motive care ţin de evaluator şi sunt descrise politically correct, să vă zic alte 4 motive […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Trendurile în HR în 2021, discutate la conferința „Top Angajatori –Undelucram.ro” Unele dintre cele mai apreciate companii din România vin la conferința „Top Angajatori -Undelucram.ro” din 4 martie Microsoft, Orange, EY, JYSK, Libra Internet Bank, LIDL – speakeri Trendurile anului 2021 și soluțiile găsite în 2020 – principalele teme ale conferinței 2021- anul optimismului Ce […]

Detalii

În contextul în care pandemia a dus la schimbarea completă a modului în care lucrăm, interacționăm, specialiștii de HR și liderii organizațiilor sunt supuși unui constant proces de transformare și adaptare. Automatizarea, inteligența artificială, digitalizarea au ajuns să ocupe un rol cheie în viața noastră, aducând după sine schimbări ce trebuie făcute rapid, dar și […]

Detalii

Pe măsură ce companiile trec de la reacția la criză, la o etapă de reinventare, cei mai îndrăzneți și vizionari lideri – cei care folosesc tehnologia pentru a-și însuși schimbarea – vor defini viitorul, concluzionează raportul Accenture Technology Vision 2021. Studiul, realizat anual de Accenture (NYSE: ACN) și ajuns la a 21-a ediție, previzionează principalele […]

Detalii

Testarea epidemiologică și/sau vaccinarea angajaților ocupă primul loc în topul beneficiilor nou incluse în Codul Fiscal care vor fi acordate de către angajatorii din România, urmate de sumele acordate pentru telemuncă în limita a 400 lei și cele pentru educația timpurie a copiilor, potrivit sondajului HR Barometru realizat de PwC România. ”Interesul angajatorilor pentru fiecare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter