Hot Now

5 idei pentru un management mai eficient al timpului

14 09 2016, Career Advisor , Comenteaza, 2.423 afisari

Cu toții avem perioade când parcă totul se întâmplă pe repede înainte, când nimic din ceea ce am planificat nu pare să funcționeze așa cum ne așteptam, când trebuie să facem față unor cerințe suplimentare față de cele cu care suntem obișnuiți și să avem rezultate în același interval de timp ca și înainte (pentru că, din păcate, ziua nu are decât 24 de ore :-)).

Pentru că trecem printr-o astfel de perioadă, ne-am propus să trecem în revistă 5 strategii pe care le aplicăm pentru a scăpa de senzația de „hăituială” și a reuși să dormim măcar 7 ore pe noapte.

Iată, așadar, ce facem când avem prea multe lucruri de făcut și prea puțin timp:

  1. Ne reorganizăm activitățile zilnice, schimbăm rutina și încercăm, pe cât posibil, să acoperim în principal acele activități care sunt absolut necesare și care trebuie să ducă la un rezultat concret la finalul zilei. Poate să fie vorba de documente care trebuie redactate, de un anumit număr de clienți care trebuie contactați etc. Practic, „rescriem” tot programul în funcție de acestea.
  2. Renunțăm într-o anumită măsură (dar nu complet) la activitățile din timpul liber. De ce nu complet? Pentru că orice astfel de activitate este esențială pentru echilibru psihic și fizic. Astfel, dacă obișnuiți să practicați un sport și, din cauza programului aglomerat de la muncă, nu îi mai puteți aloca timpul cu care v-ați obișnuit, nu renunțați complet. Schimbați durata sau frecvența săptămânală.
  3. Reducem timpul de accesare a rețelelor sociale. În afară de situația în care jobul presupune petrecerea majorității timpului pe aceste rețele, în perioadele în care trebuie să realizați mai mult în același timp, una din cele mai bune modalități de a face rost de minute valoroase este renunțarea sau reducerea semnificativă a timpului petrecut citind news-feed-uri, postând și comentând postările prietenilor. (LinkedIn este singura excepție de la această regulă, dar și în cazul acestei rețele de business este bine să monitorizați foarte strict timpul investit.)
  4. Conștientizăm faptul că, oricât de mult am avea de lucru, odihna este esențială pentru un efort susținut și încercăm, pe cât posibil, să nu reducem semnificativ numărul de ore de somn.
  5. Încercăm să găsim motive de bucurie în ceea ce facem, chiar și atunci când ritmul este unul nebunesc și ne trezim, fără să ne dăm seama, pe pilot automat.

Voi cum gestionați perioadele foarte aglomerate?

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

 După trei ediții desfășurate online, ceremonia de decernare a Premiilor de Excelență în Resurse Umane revine live cu un nou format, HR Club Awards, și noi categorii de concurs, aliniate cu tendințele momentului. Alături de lideri de HR și de business din cele mai importante companii din România, ne vom întâlni pe 30 martie 2023, […]

Detalii

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță o nouă schimbare în cadrul echipei locale de management, prin numirea lui Vlad Vlădescu în funcția de East Balkans Snacks Marketing Manager. „Sunt încântat să preiau acest rol și să lucrez în continuare cu echipa noastră talentată pentru a dezvolta strategii care să creeze […]

Detalii

Astăzi, pe o piață din ce în ce mai competitivă, brandul de angajator joacă un rol strategic în promovarea și poziționarea companiilor, dar și în atragerea de talente noi și păstrarea angajaților valoroși actuali. Pe 5 aprilie, Employer Branding Conference 2023, cel mai important eveniment de profil din România, oferă profesioniștilor din HR oportunitatea de […]

Detalii

Discuțiile despre salarii sunt în general tabu, însă în ultimii doi ani, dorința României de a se alinia la tendințele europene privind transparentizarea salariilor a dus către conversații mai deschise, astfel încât angajații să fie conștienți de valoarea lor din punct de vedere profesional. În acest sens, 9 din 10 angajați spun că își doresc […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter